חיוב ללא מכשיר

  • חיוב של חברת אורנג' על שירות שלא נצרך.
    שלומי בר | 11/05/2009 16:18

    חברת אורנג' חייבה אותי בסכום של 800 שח במסגרת חבילת דקות במשך 3 חודשים לאחר שהחזרתי את המכשיר כולל הסים קארד. לטענת החברה באחריותי היה לבטל את הקו. המקרה התרחש לאחר מספר שנים בהם הקו היה מוקפא וחידשתי אותו לתקופת נסיון של חודש על מנת לבדוק אם השתפרה הקליטה באזור בו אני גר. מאחר ולא היה שיפור החזרתי את המכשיר וגילתי לאחר חודשיים שממשיכים לחייב אותי למרות שהחזרתי גם את הסים - כך שלא היה לי כל דרך להשתמש בקו. החברה מוכנה לזכות אותי רק עבור חודש אחד, האם יש תקדימים בנושא מבחינה משפטית לטובתי?

    • חיוב ללא מכשיר
      עו"ד יקי רנד | 13/05/2009 15:10

      מאוד תלוי מה היה בדיוק הסיכום בינך לבין אורנג', והאם נערכה התקשרות בע"פ או בכתב. בעקרון, אין תלות הכרחית בין אחזקת המכשיר, לבין החיוב בגין שימוש בזמן אויר, ועל כן יתכן ואורנג' לא היתה אמורה להפסיק החיוב, אולם אם סוכם אחרת, או שניתן להסיק כי זוהי הפרשנות המתבקשת מהסיטואציה, אזי עליך לקבל כספך חזרה.