....

  • מיסי עירייה / הוצל"פ
    איתי | 01/07/2009 20:46

    שלום רב, דירתי פונתה ע"י כונס הנכסים של הבנק למשכנתא, ברצוני לדעת על מי חל מיסי עירייה וועד בית של אותה דירה לאחר תאריך הפינוי? האם העירייה יכולה לתבוע ממני תשלומים אלו? תודה רבה

    • ....
      עו"ד שלומי | 02/07/2009 12:47

      מיום חזקתו של כונס הנכסים בדירה, מיסי העירייה נחשבים כהוצאות כינוס והוא חב בהן. אני מסיק כי גם מיסי הועד יחולו עליו וזאת מאחר החזקה והשימוש בדירה שלו ואתם מנועים מלהפיק ממנה הנאה.

    • מי חב בארנונה?
      עו"ד משה שרגא | 03/07/2009 09:37

      ארנונה חב לשלם המחזיק בנכס - אבל - וזה אבל גדול - עליך להודיע לרשות המקומית כי המחזיק הינו הכונס. הרשות אינה יכולה לדעת דבר אם לא תינתן לה הודעה וכל עוד לא הודע לה אחרת הרשות תמשיך לדרוש ממך את התשלומים. אתה יכול לדרוש מהכונס, עצמאית, או באמצעות לשכת ההוצל"פ, להודיע לרשות על יום תחילת החזקה בנכס.