ניתן לבקש להרחיב את תחולתו של הצו כלפי הנושים הנוספים באמצעות צירופם להליך

  • עיקול לאחר המרצת פתיחה;
    מבולבלת | 27/06/2009 13:45

    חברת אבי פשטה רגל לפני כשנתיים - חברה בע"מ, אבי אינו פושט רגל אך נותר ללא כלום, במסגרת המרצת פתיחה רכשה אימי את הנכסים בביתם, לאור המקרה השכרנו את הדירה בה אנו מתגוררים ואני ואחיי משלמים בעבורה, כיום מגיעים מעקלים לגבי חבויות שונות של אבי ולטענתם מאחר ושם הנושה לא מופיע בהמרצת הפתיחה הם רשאים לעקל. הנושא תמוהה בעיניי מאחר והחובות הינם של אבי בלבד, כיצד ייתכן שמעקלים נכסים שלי למרות שהצגתי קבלות עבור סחורה שנרכשה לאחר המרצת הפתיחה וכיצד ייתכן שניתן לעקל נכסים בעבורם שילמה אימי בהמרצת הפתיחה? למען הסדר הטוב הכנסת אחי ושלי עולה על 15 אש"ח נטו בחודש, תודה רבה

    • ניתן לבקש להרחיב את תחולתו של הצו כלפי הנושים הנוספים באמצעות צירופם להליך
      עו"ד שווץ איתן | 27/06/2009 20:51

      נניח וניתן צו הצהרתי לגבי נושה א ולאחר מתן הצו מגיע נושה ב', ונוקט בהליכים, ניתן לבקש להרחיב את תחולתו של הצו באמצעות בקשה לצירוף צד נוסף להליך או פתיחת הליך חדש כנגד נושה ב'. עדיף לכלול מראש את כל הנושים הצפויים לנקוט בהליכים על מנת להימנע מהוצאות חוזרות ונשנות. צו נגד נושה א' אינו מחייב נושה אחר שלא היה שותף בהליך הקודם.

      • ומה במידה ולא יודעים איזה נושא עוד יכול לצוץ?
        מבולבלת | 29/06/2009 15:56

        לפני כשבוע היה זה צו מנהלתי מטעם עירייה על דוחות חניה מלפני עשור- שילמתי - אחרת הם היו מביאים משאית ומחייבים אותי בעוד 800 ש"ח, יתכן כי רכוש שלי יעוקל בגלל חובות אבי - הרי זה חורג מהזכוכיות שלי כבוגרת היות ולא חתמתי ערבויות לאבי