תשובה - ביטול פס"ד בהוצאה לפועל

  • אפשרי לבטל פס"ד בהוצל"פ?
    היא-לי | 23/06/2009 19:51

    לפני כחמש שנים נפתח לחובתי תיק הוצאה לפועל בגין חוב לבנק הפועלים וזאת לאחר פרשייה ארוכה וסבוכה הכרוכה בנוכל וזייפן חתימות. האם לאחר 5 שנים ששילמתי את החוב ניתן לסגור את התיק איכשהו? (כל נסיונותי הקודמים לערב את המשטרה ואת ביהמ"ש עלו בתוהו, מה גם שתביעתי כנגד הנוכל זיכתה אותי בהחזר החוב, אלא שאין לי כל דרך לממש את זכותי).

    • תשובה - ביטול פס"ד בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 23/06/2009 21:11

      הוצל"פ לא מבטלת פסקי דין אלא אוכפת אותם. ביטול פס"ד מתבצע בבימ"ש או בית הדין שנתן את פסק הדין ולחילופין בהליך ערעור. במקרה שלך נראה ששילמת את חובך וככל הנראה לא תוכלי להשתמש בחלופות שציינתי. אני מבין את התסכול ואת תחושת חוסר הצדק, אבל כדאי לפעמים לסגור פרק ולהמשיך למחוזות חדשים.

      • בהמשך לתשובה על ביטול פס"ד הוצל"פ
        היא-לי | 23/06/2009 21:29

        תודה לעו"ד משה שרגא על התשובה המהירה והאדיבה. כשקראתי את התשובה הבנתי כי בשאלתי הוחמצה השורה התחתונה: אני עודני משלמת כיום, מדי חודש, את אותו החוב להוצל"פ ואין כל סיכוי באופק לסגירתו, מאחר והתשלומים קטנים ואינם מדביקים את קצב תפיחת החוב. השאיפה שלי היא אך ורק לסגור כבר את הפרק הארור הזה בחיי.

      • נוכל לעזור לך  לת
        **************** | 28/06/2009 22:58