תשובה

  • למי לשלם?
    ראובן | 23/06/2009 15:25

    אני צריך לשלם חוב כספי שניקבע דרך הוצל"פ. למי כדאי לשלם להוצל"פ ישירות? (אם זה אפשרי). או לעו"ד הזוכה? למי כדאי? אני רוצה להיות בטוח שהתיק ייסגר כשישולם הכל. איך אני אבדוק שאכן התיק ניסגר אחרי שאשלם?

    • תשובה
      לי | 23/06/2009 15:30

      לדעתי, הלא מלומדת, ניתן לשלם גם וגם- ברור שניתן לשלם להוצל"פ, אך אם פנית לעו"ד של הצד השני וישנה אפשרות לשלם דרכו- אז ניתן לשלם גם דרכו. מה עדיף? לדעתי, ומנסיון העבר שלי, תמיד עדיף לשלם ישירות (כמובן שישלחו אליך את ההסכם או הצעת הפשרה או משהו בסגנון). למה עדיף ישירות? כי עד שתשלם להוצל"פ, תגלה שיש עוד חוב שנותר (ריבית וכו') וכך יצא שאתה רודף אחרי הזנב של עצמך. לאחר שתשלם, תדרוש מעו"ד לפעול לסגירת התיק ותוך 30 יום מהגשת הבקשה על ידי הזוכה לסגירת התיק, התיק אמור להסגר.

      • שאלה
        ראובן | 23/06/2009 15:34

        אם אני אשלם ישירות להוצל"פ אז הזוכה תקבל פחות כיוון שהוצל"פ גוזר קופון? ידוע לך משהו כזה?

        • הוצל"פ לא גוזרים קופון !  לת
          עו"ד משה שרגא | 23/06/2009 21:05