הבהרה לגבי השאלה

  • שאלה ..בנוגע להוצאה לפועל אצל בני זוג גרושים
    אייל | 18/05/2009 12:47

    הורי גרושים כבר למעלה מ15 שנה, אבי תמיד יצר חובות, וכתוצאה מכך היו לנו בבית המון עיקולים. לאחר הגירושין קיווינו שהדבר יפסק, אבל לעיתים רחוקות הצווים עדיין מגיעים אלינו הבית. לאחר שהבהרנו טוב בהוצאה לפועל שהורי גרושים, ואיננו יודעים היכן אבי גר (אנחנו לא בקשר איתו) צווי הוצאה לפועל המשיכו להגיע בטווח של כמה שנים, אבל עם כתובת אחרת כנראה של אבי (אין לי מושג איפה הוא גר, הוא לא נותן לנו את הכתובת בגלל שהוא פוחד שנסגיר אותו) אני מניח שהיא חזרה אליהם בגלל שהוא לא גר שם. אז כברירת מחדל עורכי הדין שולחים את המכתב אלינו הביתה. למרות שעל הצו עצמו מצויינת כתובת אחרת. השאלה היא האם אותו מהלך של עורכי הדין (לשלוח צו לכתובת שלא רשומה בו) היא חוקית? האם יכולים במקרה זה לעקל לנו דברים בבית (מהיכרותי עם ההוצאה לפועל הבנתי שזהו גוף שפועל ללא הגיון ניכר)? והאם אותו מהלך של העורכי דין הוא בגדר הטרדה? והאם אני יכול להגיש נגדם תלונה במשטרה? תודה מראש אייל הערת מערכת: לקריאה נוספת:חוק הוצאה לפועל

    • הבהרה לגבי השאלה
      אייל | 18/05/2009 17:33

      הצו מגיע עם כתובת שאבי כביכול גר שם, כלומר הכתובת שהוא רשופ במשרד הפנים, אך כנראה הוא לא גר שם בפועל, אז הצו חוזר לעו"ד, שכנראה מחליט מסיבה כל שהיא לשלוח את הצו לבית של אמא שלי, גרושתו... אני מדגיש שעל הצו בכלל רשומה כתובת אחרת... האם זהו מהלך חוקי מצד העו"ד? האם יכול להיות מקרה קיצוני שבו קבלן הוצאה לפועל יחליט עם הצו הזה לעקל לנו דברים בדירה?

      • כמה דברים...
        אביהו | 19/05/2009 22:50

        א. להרגע, לא כל כך מהר יעקלו ויוציאו מטלטלין. ב. בנסיבות אלה על אימך לפנות בתצהיר לרשם ההוצל"פ {היכן שמנוהל התיק כנגד אביך} ולציין שהחייב אינו גר בכתובת הנ"ל, אין היא יודעת היכן ,מה שיש בדירה שלה ורק שלה ולצרף תעודת גירושין. הרשם אמור למנוע הטרדטה בכתובת הנ"ל ולקבוע שמה שיש בבית אינו שייך לחייב. ג. לגשת במיידי למשרד הפנים ולהוציא דף רישום על אביך ובאם נמצא שאין מדובר בכתובת אימך יש להעביר זאת לעו"ד החוצפנים ולכתוב להם שיפסיקו להטריד שהרי עפ"י המצ"ב אין החייב גר, ולא תתלוננו נגדם בלשכת עוה"ד כמי שמפנים הליכי הוצל"פ לכתובץ שאינה נכונה.