מאסר חייבים בהליכי הוצאה לפועל

  • האם מאסר מוחק חוב?
    סליימן סולימן | 22/02/2009 20:44

    היי, ישנן שמועות רבות ומגוונות בנושא ..... איכא דאמרי שיום מאסר שווה ערך ל200 ש"ח שיתקזזו מהחוב ויש אומרים שזה רק 85 ש"ח ליום מאסר ויש אומרים שזה 1000 ש"ח רציתי לדעת היכן ניתן להגיש בקשה להיאסר בשביל להחזיר את החוב וזהו. תודה

    • מאסר חייבים בהליכי הוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 22/02/2009 20:53

      כולי עלמא לא פליגי שבמערבא מאסר אינו מוחק חוב הוצל"פ. אולי בבבל נוהגים כך. ובעברית קלה: מאסר אינו מוחק חוב הוצל"פ.המאסר הוא בשל בזיון ההוצל"פ ולא חלופת תשלום.

      • אי הכי..
        סליימן סולימן | 22/02/2009 21:09

        אמאי אמרי אינשי 'הסגר עצמך למלכות וחובך קאזיל עמך' ? ובעברית קלה: האם באמת אין שום בסיס לשמועות הנ"ל? האם מאסר לא יהווה בשום אופן וצורה חלופה לתשלום חוב?

        • מנא הני מילי? בחטאים שאנו חייבים בהם כרת וערירי
          עו"ד משה שרגא | 22/02/2009 22:02

          תנו רבנן: לא שנו אלא חטאים עוונות ופשעים שיום הכיפורים מכפר עליהם, דהיינו בקנס המוטל בעבירות פליליות. אבל בחטאים שבין אדם לחברו לא קא סלקא דעתך? אמר מר משה שרגא חוב הוצל"פ בין אדם לחבירו נינהו. איבעית אימא, חוב הוצל"פ אינו נמחל ע"י מאסר בחד גדיא ואפילו ארבעים יום וארבעים לילה אינו מוחל תרי זוזי , ופשיטא שאינו מוחל מחצית השקל בשקל הקודש. והלכתא כבתראי להודיעך כוחו של ר' משה שרגא. שמע מינה. ובעברית קלה: מאסר הינו תחליף קנס האמור להשתלם למדינה בהליך פלילי. בהליך אזרחי אין המאסר חלופה לתשלום הקנס.

          • אמאי?
            סליימן סולימן | 22/02/2009 22:38

            אמר רבי סליימן, בחטאים דלאו פלילים נינהו ולאו אזרחיים נינהו ומאי היא חייב מוגבל באמצעים מאי הוי ליה למימר ואי תימר מה לי חייב מוגבל באמצעים הכא אימא לך חייב מוגבל באמצעים פיקוח נפש הוא ופיקוח נפש דוחה חקירת יכולת ובעברית פשוטה: האם אדם שאינו אדם מן השורה, אלא אדם מן האשפתות (הומל"ס בלע"ז) מעוניין להשליך עצמו ועצמותו אל הבור (אין בור אלא בית האסורים) בכדי לשלם חובותיו שעד גבהי שמים יגיעו, הקצרה יד הרשם מלשרטט אישור מתאים?

            • מילתא זוטרתא היא
              עו"ד משה שרגא | 23/02/2009 10:03

              בגו הליכי חקירת יכולת ושאר הוצל"פ בכהאי גוונא, סמכותא זוטרתא נינהו ומחילתה כעפרא דארעא היא. וכי תימא מחילה? בגו הליכי פשיטת רגל קאמר, ממלכותא דבית משפט מחוזי, יש דברים בגו ומחילה בר קיימא היא ובתנאי כי גושפנקא יתיב ליה ממרן הכונס הרשמי ועוף השמיים יוליך את הקול. דינא דמלכותא היא . ואידך זיל גמור. לפום צערא אגרא ודי לחכימא ברמיזא. ובעברית קלה: אין מחילת חובות בהליכי הוצל"פ אלא רק בהליכי פשיטת רגל (ליחידים).

              • אני חייב לציין
                סליימן | 23/02/2009 12:22

                אילן אילן במה אברכך...אם בפירות הרי פירות, אם בצל הרי צל, אם באמת המים הרי אמת המים.... אלא שכל עורכי הדין היושבים עמך ועונים עמך יענו כדוגמתך.. ובעברית פשוטה: סחטיין על הידע העשיר בתלמוד, ותודה על התשובות. ואם כבר אז כבר: במידה ויש לי חקירת יכולת בעוד מספר שבועות, ומאידך, מחזית אחרת, פתחו לי צו מאסר והוא כבר נשלח לביצוע , האם אוכל לבקש חקירת יכולת גם שם (למרות שעבר הזמן כבר מזמן) ובכך לעקב את הליך המאסר?

                • תגובה
                  עו"ד משה שרגא | 24/02/2009 07:57

                  ראשית תודה על המחמאות. אוסיף כי אמת המיים הוא הפורום שאנו פועלים על תשתיתו. הצל הוא עו"ד שווץ, עמיתי, אילן גדול וגבוה שפעל באכסניה מכובדת זו הרבה לפני. עניינית: לא ניתן לתת יעוץ במקרה ספציפי ללא הכרת מכלול הנסיבות. במקרה שלך אתה מציין שני תיקי הוצל"פ , אולי יש לך חובות נוספים לגורמים שונים. אין כלל התייחסות ליכולת הכלכלית שלך ושל התא המשפחתי שלך. אדגיש כי בכל יעוץ חובה להתייחס למכלול. יעוץ ללא בסיס עובדתי הינו רשלני ומהווה אף עבירה אתית.