הוצאה לפועל נגד חברה בגין חובות של בעל מניותיה של החברה

  • חייב בשמי הפרטי וכרגע בעלים יחיד של חברה- דחוף
    גל | 07/02/2009 13:01

    שלום פורום משפטנים1 אני זקוק לתשובה דחופה,העניין הוא כך,בטרם פתחתי חברה צברתי חובות במהלך השנים בסכום 140.000 לגורמים מוסויימים,עיריות,בנק,ועוד כמה קטנות,שאלתי היא בעצם אם ניתן לנגוע לי בחשבון החברה שבה אני הבעלים היחיד נכון לעכשיו,אם כן,מה עלי לעשות בכדי שלא ייגעו בחשבון החברה עקב חובותיי בפרטי,דרך אגב אם יש עורך דין שמוכן לתת לי ייעוץ חינם בתמורה אדאג לקדם את אתרו להיות עמוד ראשון בגוגל במקומות הראשונים(העניין מובטח)

    • הוצאה לפועל נגד חברה בגין חובות של בעל מניותיה של החברה
      עו"ד שווץ איתן | 07/02/2009 16:03

      על פי החוק הקיים, חברה היא אישיות משפטית נפרדת הכשירה לזכויות וחובות משל עצמה. לא ניתן לנקוט בהליכים משפטיים כנגד חברה ונכסיה, לרבות חשבונותיה בבנק,, בגין חובותיהם של בעלי מניותיה של החברה או מנהליה. בנסיבות מסוימות ניתן להתעלם מעקרון האישיות המשפטית הנפרדת, וזאת בעיקר כאשר החברה משמשת כסות לפעילותו העסקית הנמשכת של בעל המניות של החברה. אולם הנטל להוכיח זאת הוא על הנושה של החייב והנטל הוא נטל כבד יחסית.

      • תודה מר איתן שוורץ היקר,אשמח לקדם אתרך על הדרך
        גל | 07/02/2009 19:33

        תודה על תגובתך המהירה,יש לציין שפורום משפט שלכם נותן מענה מהיר ויעיל ,שלח לי ביטויים רלוונטים עבורך בתחומך וכתובת אתרך ואני ידאג לקדם את אתרך בדרך הכי יעילה ואיכותית,המייל שלי הוא