בקשת פשיטת רגל מטעם נושה נגד חייב

  • תהליך פשיטת רגל מנושה
    ניסן | 06/02/2009 12:25

    שלום רב ברצוני לשאול שאלה מהו האינטרס של נושה , במקרה זה , חברה , להגיש בקשה לפשיטת רגל נגד חיב למרות שעבר 8 שנים מאז היווצרות החוב, , כבר קיבל צו כינוס ? האם זה טוב לחייב? כמוכן החייב הינו בסטטוס של חייב מוגבל באמצעים ומשלם סכום חודשי קבוע מה כוונת הנושה להשיג בזה לאחר 8 שנים ? אשמח לקבל תשובתכם תודה

    • בקשת פשיטת רגל מטעם נושה נגד חייב
      עו"ד שווץ איתן | 06/02/2009 20:52

      בהליך פשיטת רגל שננקט מטעם נושה כנגד חייב, ניתן לבצע חקירות בהיקף גדול יותר, לבטל עסקאות מירמה והענקות שבוצעו עד ל-10 שנים מיום תחילת פשיטת הרגל, וכך לסכל נסיונות של חייבים להבריח נכסים או להסתיר את יכולתם האמיתית לשלם את חובותיהם.

      • תהליך פשיטת רגל מנושה
        ניסן | 08/02/2009 18:50

        ראשית הרבה תודה על תשובתך המהירה, אך עדיין איני מבין את המהלך הזה שהנושה נוקט בו , פשיטת רגל לחייב מטעמו לאחר 8 שנים . אולי מטעמי מס? , האם זה טוב לחייב? האם בכדי לעשות חקירת יכולת חדשה בגלל שמקום עבודה הוחלף ליותר טוב והנושה יודע זאת ? האם ניתן להציע הסדר במהלך הדיון של הפשיטת רגל להפטר באותו מעמד ? הכוונה להציע איזה הסדר? האם כל הנושים חייבים שוב פעם להגיש הוכחת חוב ? תודה מראש ניסן

        • הוצאה לפועל - הליך פשיטת רגל מטעם נושה
          עו"ד שווץ איתן | 08/02/2009 23:56

          כאמור, המטרה של הגשת בקשה לפשיטת רגל מטעם נושה שונה מהמטרה של הגשת פשיטת רגל מטעם החייב. גם בבקשת פשיטת רגל מטעם נושה, על הנושים להגיש תביעות חוב וזכותו של החייב להציע הצעת הסדר לנושיו במסגרת הליך פשיטת הרגל שמתנהל כנגדו.