הכל נכון

  • צו מאסר ידני
    דנה | 31/12/2008 13:08

    שלום רב אם האב סרבן מזונות, ללא חשבון על שמו/ללא נכס רשום על שמו ועובד רק "שחור" ולא מגיב לתיק שנפתח נגדו בהצלפ וקשה יהייה לתפוס אותו.גם כשידגיע שוטר הוא יאמר לו אני לא בבית ... והאם וילדיה במצוקה - האם זה מספיק בכדי לקבל עבורו צו מאסר ידני? והאם בצו כזה יש סיכוי לגרום לו להיעצר? והאם נכונה השמועה שמשחררים חייב מזונות על סכום סימלי אם למשל חיב 10,000 משחררים אותו לאחר תשלום של 500 בלבד?ואז אאלץ לעשות כל הפרוצדורה מחדש? תודה

    • הכל נכון
      עו"ד משה שרגא | 31/12/2008 15:31

      ניתן להוציא צו מאסר ואכן משחררים עבור סכום זניח. יש למלא בבקשה לפקודת המעצר סכום שאינו עולה על יכולתו של החייב לגייס באופן מיידי.

      • שחרור חייב מזונות מהכלא
        דנה | 01/01/2009 11:07

        תודה רבה על עזרתכם. ותשובתכם. אני פשוט לא מאמינה. יש חייב מזונות (10,000) יעצרו אותו הוא יאמר שאין לו כסף. וישחררו אותו בתמורה ל 500 ש"ח? האם בטוח? ואז אבקש שוב צו מעצר - וכך כל 500 ש"ח? ומדוע שלא ישב בכלא עד שבני משפחתו האמידים ישלמו במקומו? והאן במקרה של מזונות משחררים גם כאילו היה חייב כסף מכל סיבה אחרת?

        • תגובה
          עו"ד משה שרגא | 02/01/2009 10:12

          אם יש לך ראיות בדבר השכרותו הנוכחית, ייתכן ורשם ההוצל"פ יקשחי את עמדתו. מכל מקום, כל עוד לא ניתנה החלטה שיפוטית, בני משפחתו אינם חייבים במזונות הילדים (באותו אופן בני משפחתך אינם מחוייבים במזונות הילדים)

      • תשלומים קצובים לחייב מזונות
        אורית | 13/01/2009 13:43

        שלום רב אם ילדי לא משלם מזונות. נהג טקסי שכיר+עבודות שחורות רבות ינסה לבקש תשלום קצוב. נכון להיום 13/1/09 חייב 10,000 האם יקצבו לו ? יגיש תלוש של 4,000 ש"ח כיצד אוכיח את הכנסותיו ה"שחורות"? בקשתי צו מאסר ידני באיזה סכום ישחררו ואתו על איזה סכום לבקש? כל ה 10,000 ש"ח? תודה מראש פרנסת 2 הבנים שלי תלוייה במזונות עלובים אלו. תודה מראש. אני זועקת לעזרה . אנא תגובתכם הדחופה