הוצאה לפועל - התנגדות לביצוע שיק שנגנב

  • תביעה מהוצאה לפועל על צ'ק שגנבו לי
    משה | 26/12/2008 12:57

    בשנת 2005 נגנבו ממני פנקסי צ'קים ריק (לא חתום וללא קרוס או רישום "למוטב בלבד"). באותו יום ביטלתי את פנקסי הצ'קים בבנק והוגשה תלונה למשטרה בסמוך בדבר הפריצה. כעבור מספר חודשים החלו נסיונות להפקיד מספר צ'קים שכאלה לחשבוני אשר צולמו והחזרו ע"י הבנק. כיום יש בידי את עותקי הצ'קים שהוחזרו.לפני מספר ימים התקבלה בדואר אזהרה מהוצאה לפעול לתשלום של יותר מ 10000 ש"ח על צ'ק מזוייף. הצ'ק זוייף, והחתימה זוייפה וכמובן רחוקה מלתאום את חתימתי. הצ'ק עבר הסבה כך שתובע הצ'ק אינו הגוף הראשון שקיבל את הצ'ק, וכנראה מדובר בחברה לנכיון צ'קים.1. האם החוק לצידי או האם ישנה פרצה דרכה יכול בא כוח התובע לדרוש ממני לשלם את הצ'ק שזוייף ?2. מה הסיכויים שבמקרה בו זוייף צ'ק וניתן לגורם "תמים" (מחזקי בצ'ק "כשורה") יחייבו אותי לשלם לגורם זה ?...23 האם מומלץ להשתמש בשירותי עורך דין או שהגשת ההתנגדות עם המסמכים הנכונים והנוסח הנכון "מכסה" אותי במקרה זה ?תודה מראש !!

    • הוצאה לפועל - התנגדות לביצוע שיק שנגנב
      עו"ד שווץ איתן | 26/12/2008 15:16

      אף אוחז בשיק גנוב / מזויף, לא יוכל לקנות זכויות כנגד מי שחתימתו זויפה על השיק. יש להגיש התנגדות לביצוע שטר ועדיף לנהל הליך משפטי בסיוע בעל מקצוע, במקרה זה, עורך דין. ניתן לפנות לייעוץ אישי דרך פורום ההוצאה לפועל.