תשובה

  • ביטול עיקוב יציאה מהארץ
    משה האזרח | 23/12/2008 05:14

    האם ניתן לבטל צב עיקוב יציאה מארץ ישראל של חייב בהוצל"פ מאחר ומרכז חייב של החייב אינם בישראל? במידה וניתן לבצע מהלך שכזה האם בעל החוב יכול לדרוש ולקבל מחדש צו עיקוב יציאה? מה העלות המשוערת לבקשה לביטול שכזה?

    • תשובה
      עו"ד רוזנשטיין | 23/12/2008 10:12

      ניתן להגיש בקשה לביטול צו העיכוב ובה לציין, כי החייב יפקיד עירבון לטובת הזוכה בקופת בית המשפט או להמציא ערבים לגובה החוב.

      • ביטול עיקוב יציאה מהארץ ללא ערבים או ערבון לחוב
        משה האזרח | 23/12/2008 16:04

        האם ניתן לבטל עיקוב יציאה מהארץ ללא ערבון לחוב או ערבים לחוב - מרכז חייו של החייב אינם בא"י אלא מחוץ לא"י לכן לא ניתן לעקב את יציאתו?

        • תשובה
          עו"ד רוזנשטיין | 23/12/2008 16:41

          ניתן להגיש בקשה לביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ אך סביר להניח, ויצוין כי אני לא מכיר את פרטי התיק, שבית המשפט יבקש איזשהן ערבויות אלא אם הבקשה לביטול צו העיכוב מוצדקת על פניה או כי צו העיכוב לא היה אמור להינתן. בברכה, עדי רוזנשטיין, עו"ד

          • האם ניתן לעקב את יציאתו של תושב חוץ?
            משה האזרח | 23/12/2008 18:17

            נדמה לי שחייב שמרכז חייב בחו"ל קרי מחוץ לישראל יכול להגיש בקשה לביטול עיכוב יציאה העומד נגדו? לא אחת שמעתי על מקרים שעיכוב היציאה בוטל ולא בגלל צו העיכוב לא היה אמור להינתן...נדמה לי שחופש הפרט חזק יותר מעיכוב היציאה לאור חוב בהוצל"פ?

    • איזון
      עו"ד משה שרגא | 24/12/2008 09:19

      יש לאזן בין הזכות לחופש התנועה של החייב לביןשמירת זכות הקניין של הזוכה.