פעולה כנגד ערבים בהוצאה לפועל

  • עיקול קרנות השתלמות וקופות גמל, תשובה דחופה
    אלה | 22/12/2008 15:40

    אני מנסה לעזור לחברה שנקלעה למצב מלחיץ ביתה לקחה הלוואה ולא שילמה אותה, כיוון שהיא חתמה לביתה על ערבות הבנק פנה אליה. בתחילה הוא הוציא נגדה צו מאסר, אך לאחר להיא פנתה להוצל"פ בבקשה לחקירת יכולת וצו תשלומים בוטל הצו. התיק נפתח בת"א ע"י בנק והיא פנתה לרחובות בבקשה לצו תשלומים, נאמר לה כי התיק נפתח בת"א ולכן לא ניתן לתת לה החלטה עכשיו רק לאחר שיועבר התיק. (עד כמה שאני יודעת חייב יכול לפנות לכל לשכה שנוחה לו וצריכה להתקבל החלטה לגבי צו התשלומים לפחות החלטה זמנית). כיום, נתקבלה החלטה שביתה תשלם סכום כלשהוא כל חודש ולעניין חברתי עוד לא התקבלה החלטה. עברו שבועיים מאז שביקשה את הבקשה ועכשיו הבנק הגיש בקשה לעיקול קופות הגמל שלה וקבלת הכסף באופן מידי, הבקשה התקבלה. עד היום לא התקבלה החלטה בבקשתה לצו תשלומים ולא נקבע דיון. לאישה זו אין נכסים ונשכרת ממשכורת מינימום. מה היא יכולה לעשות? תודה

    • פעולה כנגד ערבים בהוצאה לפועל
      עו"ד משה שרגא | 22/12/2008 20:30

      יש לבחון את מסמכי התיק לבחינת ההליכים שבוצעו כנגד החייבת העיקרית. כמו כן יש לבחון את תוקף ערבותה של חברתך.