מיצוי הליכי הוצאה לפועל כנגד החייב כתנאי להגשת תביעה כנגד הערבים

  • מיצוי הליכים
    איתמר | 19/10/2008 23:35

    שלום רב, אני ערב לחבר שלי על הלוואה לבנק. הבנק תבע את החבר שלי ופתח נגדו תיק בהוצאה לפועל. הוא הגיש בקשה לעיקול רכב לפי מספר ת.ז. וגם בבנקים (עיקול מדיה). עכשיו הוא הגיש בקשה להוצאה לפועל לאשר שהוא מיצה הליכים נגד חבר שלי כדי שיוכל לתבוע אותי. הוא לא הודיע לי שהחבר מפגר בתשלומים ואפילו לא שהוגשה נגדו תביעה. חבר שלי עומד בצו התשלומים בהוצאה לפועל והבנק אפילו לא הגיש בקשה לשינוי צו תשלומים. האם מוצו ההליכים נגד החבר שלי? מה אומרים בתי המשפט לגבי מיצוי הליכים - מהן הפעולות שיש לבצע על מנת למצות הליכים? בנוסף, אם הבנק היה אומר לי קודם, הייתי נותן לו מידע על גבייה אפשרית (אני מכיר קרן השתלמות של החבר שלי, הייתה לו משכורת עד עכשיו והוא התפטר - מה שיכלו לעקל). תודה רבה

    • מיצוי הליכי הוצאה לפועל כנגד החייב כתנאי להגשת תביעה כנגד הערבים
      עו"ד שווץ איתן | 20/10/2008 10:25

      בחוק לא מפורט מהם הליכי ההוצאה לפועל שיש לנקוט כדי לקבל אישור על מיצוי הליכים כנגד החייב, ולכן בסמכותו של ראש ההוצאה לפועל להפעיל את שיקול דעתו בעניין זה בנסיבות כל עניין ועניין. כערב, נינתן לך זכות להתנגד למתן אישור על מיצוי ההליכים כנגד החייב, ולטעון את טענותיך בפני ראש ההוצאה לפועל אשר יחליט האם ניתן לנקוט בהליכים נוספים כנגד החייב אשר יביאו לגביית מלוא סכום החוב בנוסף להליכים שננקטו כנגד החייב בתיק ההוצאה לפועל עד להגשת הבקשה למיצוי ההליכים. תשלומים שמשלם החייב בהתאם להחלטת ראש ההוצאה לפועל, לאחר חקירת יכולת, לא בהכרח יביאו לפירעון החוב ולכן במקרה שהתשלומים נמוכים ולא יביאו לפירעון החוב, ניתן יהיה לאשר מיצוי הליכים. אם יש בידך ראיות לגבי נכסים ששייכים לחייב, הכנסות גבוהות יותר או זכויות שניתנו למימוש, תוכל להציג זאת בפני ראש ההוצאה לפועל והנושה, על מנת לעכב את האישור על מיצוי הליכים. במידה ויינתן אישור על מיצוי ההליכים, תוכל להתגונן כנגד התביעה של הבנק אשר תוגש כנגדך ולטעון שם את טענותך בדבר מחדלים של הבנק.