נקיטת הליכי גבייה והוצאה לפועל כנגד נכסי העזבון

  • שאלה דחופה!!!
    תמר | 05/10/2008 14:18

    שאלתי היא: ישנה מישהי שהייתה מסובכת בחובות רבים וקיבלה צו הפטר למחיקת כל החובות. לפני כחודש אימה נפטרה והורישה לה דירה ולאחותה דירה. חשוב לציין שגם לאמא ז"ל יש חובות רבים. כרגע אותה בת מעוניינת להעביר את הדירה שהאם הורישה לה על שמה אך היא יודעת כי אם תעשה כן, יפנו אליה הנושים וידרשו את אשר מגיע להם, מאידך גם אם היא לא תעביר את הדירה על שמה, הנושים יוכלו לגבות את אשר מגיע להם מתוך העזבון. מה הייתם מציעים לה לעשות? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. בברכה

    • נקיטת הליכי גבייה והוצאה לפועל כנגד נכסי העזבון
      עו"ד שווץ איתן | 05/10/2008 20:01

      הכלל הוא, כי זכותם של הנושים לגבות את חובותיהם, מעזבון המנוחה. מתן צו הפטר ליורשת החוקית, פוטר את היורשת החוקית מחובותיה שנוצרו עד ליום צו הכינוס שניתן בהליך פשיטת הרגל שהתנהל מטעם היורשת. אם היורשת זכתה בירושה, הנושים של המנוחה יוכלו לנקוט בהליכים כנגד היורשת בגין הנכסים שירשה כדין, כל עוד אינם גובים מהיורשת מעבר לסכום הירושה.