מס' אפשרויות

  • צעדים לפני תיחת תיק הוצל"פ לבני
    גלעד | 05/10/2008 10:53

    שלום, בני ניתק עימי את הקשר עקב חזרתו בתשובה אך כתובתו עדיין רשומה בביתי. יש לו חוב לביטוח לאומי והם הגיעו לפני מס' ימים אלי הביתה והודיעו שהם הולכים לפתוח תיק בהוצל"פ כנגדו ולעקל את רכושי (שאינו בשום אופן שיך לבני), מה עלי לעשות? המליצו לי לבקש פס"ד הצהרתי שהרכוש שייך לי, איך מתבצע הדבר??

    • מס' אפשרויות
      שלומי | 05/10/2008 13:13

      א. לבקש מהבן שייגש למשרד הפנים וישנה מייד את כתובתו לכתובת אחרת או שיצהיר שהוא חסר כתובת. ב. לדבר עם רבו מחזירו בתשובה שידבר עמו לבל יגרום צער נוסף לאימו מעבר למה שכבר קרה. ג. מעתה והלאה לא לחתום על שום דואר רשום המופנה לבן. ד. באם יגיעו מעקלים מהוצאה לפועל יש לפנות לראש ההוצל"פ ולפי מס' התיק שתקבלי בעיקול ולבקש לבטל זאת מהסיבה שהרכוש לא שייך לבן. ה. דרך עו"ד לגשת לבית המשפט לענייני משפחה ולבקש פס"ד הצהרתי שהרכוש לא שייך לבן. בהצלחה! אני מקווה רק שאלוהים יודע להעניש אתאלה שמחזירים בתשובה מחד וגורמים עוול מאידך להוריי החוזר בתשובה!!!

      • תודה רבה, שאלה נוספת
        גלעד | 05/10/2008 14:18

        האם לדעתך ניתן לגשת לבית המשפט לבקש פס"ד הצהרתי ללא עו"ד, עקב רצון לחסוך בעלויות? האם ידוע לך כמה עולה להוציא את פס"ד (אגרה) ?

        • בהחלט אפשרי
          שלומי | 05/10/2008 18:55

          מציע שתחכה לתגובת עוה"ד מהפורום ולאחר מכן תשקול צעדיך. לטעמי אין מקום לעשות כלום כרגע. אל תחתום על דואר רשום שמופנה לבנך. לאור ביקורם תשלח להם מכתב רשום שבנך אינו גר בדירה, אינך יודע היכן הוא כדבריך וכל אשר בביתך אינו שייך לבן. אי חתימך על דואר רשום בשם הבן ומכתבתך כנ"ל יעכבו דרכם לפגוע ברכושך.

    • נקיטת הליכי גבייה או הוצאה לפועל כנגד הוריו של החייב
      עו"ד שווץ איתן | 05/10/2008 20:10

      אין צורך לגשת לבית המשפט לענייני משפחה, מאחר שהתביעה לפסק דין הצהרתי, היא נגד צדדים אחרים, כגון המוסד לביטוח לאומי ונושים נוספים של הבן. הסמכות העניינית לדון בתביעה, היא של בית משפט השלום. תוכלי לגשת לבית משפט השלום ולקבל הדרכה בדבר האופן שבו יש להגיש את התביעה לפסק דין הצהרתי, אם כי תמיד רצוי לקבל שירות משפטי מעורך דין.