השאלה אינה ברורה

  • עיקול משכורת
    לימור | 02/10/2008 11:01

    שלום רב, אני חייבת סכומים בתיק הוצל"פ, נערכה חקירת יכולת והוחלט כי עלי לשלם סכום של 2500 ש"ח בכל חודש. בנוסף נקבע כי כל עוד אעמוד בתשלומים לא יעקלו לי מטלטלין ומשכורת. בערב ר"ה קיבלתי הודעה כי עוקלו לי משכורת וזכויות בעת שיחרור. ואכן סכום המשכורת שנכנס לבנק נמוך בהרבה ובבירור שערכתי נאמר לי כי אכן הועבר כסף להוצל"פ. שאלתי: אם אני עומדת בתשלומים האם עדיין יש באפשרות הזוכה לעקל לי שוב את המשכורת? איך אני יכולה למנוע מצב כזה? אין באפשרותי לשלם את כל החוב ומה שיכולתי לקחתי הלוואות ושילמתי. האם אני יכולה לערער על החלטה זו של השופט? לדעתי הוא מוטה. כמו כן אני מחכה למשפט על גובה הסכום. מדוע בינתיים עיקלו?

    • השאלה אינה ברורה  לת
      עו"ד משה שרגא | 02/10/2008 15:24

      • עיקול משכורת - הבהרה לשאלתי מיום 2/10/08
        לימור | 05/10/2008 09:31

        כנראה שמרוב סערת רוחי לא הסברתי את עצמי כיאות. המצב הוא כזה: היתה חקירת יכולת ונקבע כי עלי לשלם כל חודש 2500 ש"ח. באותו מעמד ניתנה החלטה כי הליכי עיקול משכורת, עיקול מטלטלין ופקודת מאסר יעוכבו. הזוכה ביקש מימוש קופ"ג שברשותי והרשם התיר לו לעשות כך ובהחלטתו כתב כי אם לא יופקדו 30 א' ש"ח לקופת ביהמ"ש אין עיכוב הליכים. משום מה החודש קיבלתי הודעה שעיקלו לי עוד הפעם את המשכורת. האם זה חוקי? אם אני משלמת והייתה החלטה למה עוד פעם מעקלים? כיצד אני יכולה לבטל זאת? אין לי 30 א' ש"ח להפקיד. זו הסיבה שעשו לי חקירת יכולת. שאלה נוספת שיש לי: האם ניתו להחליף בצורה כלשהיא את הרשם שמטפל בעינייני? אני חושבת שהוא קצת מוטה לטובת הזוכה. כל ההחלטות שניתנות הן לטובת הזוכה ואין שום התחשבות שכבר שילמתי כמעט את כל הסכום. מה ניתן לעשות?