עיקול על רכב ממקור לא ידוע

  • עיקול רכב
    סופי | 28/09/2008 23:10

    שלום, היום קיבלתי בדואר את הטופס הרגיל לחידוש רישיון הרכב ולהפתעתי הרבה נרשם כי "הרכב מעוקל". מעולם לא היו לי חובות עם אף רשות- מס, ממשלתית, דוחות חניה... האם יתכן מצב בו הרכב לפתע מעוקל ללא שום הודעת אזהרה ממי מהגופים שהחליט לעקל? האם יתכן מצב בו גם רכבי השני מעוקל ואני לא יודע מכך או חלילה גם ביתי או רכוש אחר שלי?? כיצד ניתן לבדוק זאת? והאם תיתכן טעות בזהות הרכב? אציין כי רכשתי את הרכב לפני כשנתיים ונעשתה העברת בעלות מסודרת במהלכה לא היו הערות על שיעבוד או עיקול. תודה.

    • עיקול על רכב ממקור לא ידוע
      עו"ד שווץ איתן | 28/09/2008 23:25

      ניתן לברר במשרד הרישוי פרטים בדבר העיקול שנרשם על הרכב. לאחר קבלת הפרטים, ניתן יהיה לברר מה מהות החוב או ההליך שבגינו הוטל העיקול.

      • תודה. עוד שאלות קצרות......
        סופי | 28/09/2008 23:37

        האם יתכן שאני יודע בדיעבד על העיקול ללא כל הודעה רישמית בדואר או לפחות הודעת אזהרה טרום עיקול??? כיצד ניתן לבטל עיקול והאם עיקול זה אומר שכל יום יכול לבוא מישהו ולקחת לי את האוטו?? תודה שוב על מהירות התגובה ושנה טובה.

        • עיקול על רכב ללא הודעה מוקדמת
          עו"ד שווץ איתן | 29/09/2008 17:30

          לא ניתן לדעת כיצד לבטל את העיקול, אם לא ידועה הסיבה להטלת העיקול. ישנם עיקולים שניתנים במעמד צד אחד, ויש לברר מתוקף איזה חוק הוטל העיקול. האם מדובר בתיק הוצאה לפועל? תיק בית משפט? פקודת המסים גבייה? לאחר קבלת מידע אוכל לסייע. שנה טובה !!!