מימוש החלטה בהוצאה לפועל והתיישנות

  • מימוש החלטה
    רוני | 19/09/2008 21:18

    ברשותי החלטה של בית-משפט השלום המחייב קבלן שרכשתי ממנו דירה לשלם לי כספים בעבור שיפוצים וליקויי בנייה משנת 2003. עד כה לא קיבלתי אגורב שחוקה אחת. שאלותי: האם יש "חוק התיישנות על דברים אלה? והאם הדרך היחידה היא ללכת דרך ההוצאה לפועל?? (לטענתו של הקבלן אין לו כסף לשלם לי את הקנס!!) האם במידה ואלך להוצאה לפועל יש סיכוי (אולי סביר) שאף אפסיד סכומי כסף נוספים ללא קבלת הכסף שמגיע לי?

    • מימוש החלטה בהוצאה לפועל והתיישנות
      עו"ד שווץ איתן | 20/09/2008 21:09

      הדרך החוקית היחידה לגבות כספים, היא באמצעות לשכת ההוצאה לפועל. יש דרך חוקית נוספת שהיא קולקטיבית, במסגרת בקשת נושה לפשיטת רגל, אולם זה רק במקרים שבהם אין יכולת לגבות את החוב במסגרת הליכי ההוצאה לפועל או הברחת נכסים מצד החייב. התיישנות על פסק דין, 25 שנים. אם לא תנקוט בהליכים משפטיים כנגד החייב, הסיכוי שלך לקבל את הכסף הוא אפסי. אם תנקוט בהליכים כנגד החייב סביר שתצטרך להשקיע כספים בגין שכר טרחת עורך דין, אגרות וכו'. יתכן מצב שבו תשקיע כספים בהליכים שלא יביאו לגביית החוב, אולם ניתן לבדוק את כדאיות ביצוע ההליכים עוד בטרם השקעת סכומים משמעותיים.