גביה מנהלית

  • גביית חובות ע"י חב' שוהר
    א.ר. | 17/09/2008 12:53

    חברת שוהר מנסה לגבות ממני חוב עבור 15 דוחות חנייה של עיריית גבעתיים, מהשנים 2000-2001. 1. הם חילקו 15 הדוחות לשני תיקים 1+14 והוסיפו "הוצאות גבייה" לכל תיק - כ-450 ש"ח וכ-550 ש"ח. לטענתם, הם פתחו עוד תיק כי דו"ח אחד הגיע מהעירייה מאוחר יותר. האם מה שהם עשו סביר? האם הוצאות גבייה כאלה (סה"כ יותר מ1000 ש"ח) הן סבירות? האם כדאי להגיש תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות? 2. המסמך שהם שלחו לי שגוי, מופיע בו פירוט של 10 דוחות כאשר רשום בכותרת "14", וסה"כ מתייחס ל14 דוחות. הם טוענים שיש להם במחשב את כל הדוחות, מציעים להוציא תדפיס ולשלוח בפקס (שאין לי), אך מסרבים לשלוח מסמך מתוקן בדואר. מה עלי לעשות? האם יש כאן משום עילה לביטול חלק מהדוחות? תודה רבה וחג שמח!!

    • גביה מנהלית
      עו"ד משה שרגא | 17/09/2008 22:37

      מול גביה מנהלית קשה ביותד לפעול. עניין הוצאות הגבייה הכפולות אכן מקומם.אם הנסיבות מצדיקות , ניתן לתבוע אותם ואת העריה בגין רשלנות.

      • תודה ועוד שאלה:
        א.ר. | 18/09/2008 12:48

        האם ניתן להסתמך על פסק-דין של השופט גינת: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000371189 ולדרוש את הפסקת ההליך המנהלי?

        • תגובה
          עו"ד משה שרגא | 19/09/2008 17:09

          פסה"ד שנ"ל נמצא בהליכי ערעור בביהמ"ש העליון. ניתן כמובן לבקש מהרשות שלא לגבות עד לברור ההליך. בקשה זו, מן הסתם, תיפול על אזניים ערלות. לדעתי ניתן לבקש, במסגרת עתירה לבימ"ש, על השהיית הליכים עד לברור הערעור הנ"ל.

    • גביית חובות ע"י חברת שוהר לפי פקודת המיסים גבייה
      עו"ד שווץ איתן | 17/09/2008 22:41

      לפי סעיף 12ט. לפקודת המסים גבייה " ) הסרבן יישא בהוצאות סבירות שהוצאו בנקיטת אמצעי אכיפה ובלבד שאמצעי האכיפה נדרש באופן סביר בנסיבות הענין לשם גביית המס." תוכל לפנות בעניין זה לבית משפט השלום להוצאת פסק דין הצהרתי.

      • אם אני פונה באמצעות עו"ד,
        א.ר. | 18/09/2008 18:21

        אם אני פונה באמצעות עו"ד, באיזה מקרה ניתן יהיה לתבוע (ולזכות) מהעירייה/שוהר את הוצאות המשפט?

        • תוכל לדרוש את הוצאותיך רק במקרה שתזכה בהליך משפטי כנגד שוהר  לת
          עו"ד שווץ איתן | 19/09/2008 07:50