תגובה

  • מידע לחייב
    איריס | 16/09/2008 15:51

    דחוף!!היגשתי בסיוע המישפטי בקשה לפתיחת תיק להליכי פשיטת רגל.יש לי חובות רבים ואין אני עומדת בתשלומים.בעבר לקחתי הלוואה בחברת ביטוח וירד לי כל חודש בהוראת קבע.זה 3 חודשים אין אני משלמת הוראה זו כי אין לי כסף.אני מקבלת זה כמה ימים הודעות בטלפון שאתקשר אליהם דחוף.שאלתי היא באם עלי לומר להם שאני פותחת בהליכי פשיטת רגל או להתעלם מהטלפונים ולתת לזה להתפתח.יש להם שטר חוב שלי שלמעשה לא יעזור כלום כי אין לי כסף.אנא תשובה מהירה כי אין אני אוהבת להתעלם מטלפונים ורוצה לדעת איך עלי להתנהג.

    • תגובה
      עו"ד משה שרגא | 17/09/2008 11:28

      אין חובה להודיע אך אסור להסתיר זאת.

      • מידע לחייב
        איריס | 17/09/2008 15:53

        תודה על התשובה.אני יודעת שאין חובה להודיע לנושה שאני בהליכי פשיטת רגל אך האם גם לא לענות לטלפונים ממגורם אשר אני חייבת לו כסף שירד בהוראת קבע והיפסקתי לשלם?האם עלי לבטל את ההוראת הקבע כי כל החזרת הוראה אני משלמת הרבה עמלת החזרה שגם זה אין לי מיותר.

        • הכנה להליכי פשיטת רגל
          עו"ד שווץ איתן | 19/09/2008 14:03

          במידה ואין כיסוי בחשבון, תני הוראה לבנק לבטל את הוראת הקבע. את יכולה לענות לטלפונים, ולומר שפנית לסיוע המשפטי, ואת ממתינה לייעוץ מעורך דין, על מנת שתוכלי לדעת מה מצבך המשפטי ולכן אין לך תשובות כרגע לגבי האופן שבו תשלמי את החוב.

          • תודה
            איריס | 21/09/2008 11:06

            תודה לכם על תשובתכם.עזרתם לי מאד.אני מופצצת בטלפונים ובאמת אענה לכולם לפי הייעוץ שלכם ויהיה לי יותר קל על ליבי.לא אוהבת להתחמק .אוהבת תמיד להיות ישירה אך לא ידעתי כיצד להתנהג במקרה הנ"ל.שנה טובה לכל המדור ולפורום.אתם עוזרים מאד בתשובות שלכם.ישר כח