תשובה וזהירות...

  • חוב לבנק
    ערן | 16/09/2008 01:33

    הייתי חייב לבנק 30 אלף ש"ח לפני שלוש שנים והבנק פתח נגדי בהליכי הוצאה לפועל (הוגדרתי כמיעוט יכולת ומשלם 300 ש"ח בחודש) וכרגע בבירור עם הוצאה לפועל התברר כי החוב תפח והגיע ל67 אלף ש"ח יש לי מספר שאלות בקשר לנושא. 1 איזו ריבית אני משלם על החוב? 2 מה התשלום שהוצאה לפועל גובה (ואם אלו אחוזים קבועים מהחוב). 3 אני אמור לקבל סכום של כסף ואני מעוניין להגיע להסדר עם הבנק האם זה אפשרי (והאם הבנק יהיה מוכן להפחית מהרביות ולקבל את הסכום המקורי של החוב במזומן)או שידרוש ממני את כל הסכום? תודה רבה לעונים

    • תשובה וזהירות...
      שמעון | 16/09/2008 08:06

      קודם תזהר לא להפקיד את הכסף בבנק כזה או אחר, כי הם יכולים לשתות לך אותו!!! רצוי להפקיד בחשבון של מישהו אחר. לאחר מכן תקבע פגישה מסודרת עם גורם בבנק ותנסה להגיע עמם להסדר על סילוק החוב במכה אחת. הריבית שמוסיפים לך לחוב נקראת "ריבית פיגורים צמודה", בקיצור משחתה. כולם חושבים שהם הגיעו להסדר של תשלומים פשוטים הם עלו על גל ו"ניצחו" , ממש לא, זה בכאילו, בהסדר שלך אתה כל החיים תשלם להם ואולי גם ילדיך!

    • תגובה - חוב בהוצל"פ
      עו"ד משה שרגא | 16/09/2008 08:47

      1. אתה משלם ריבית גבוהה. השיעור המדוייק תלוי במספר גורמים. 2.ליתרה בתיק מתווסף שכר טרחת עו"ד כקבוע בחוק ועוד הוצאות שהזוכה משלם. 3. אתה רשאי להגיע להסכם. במידה ואכן יוסכם על הפחתת חוב בכפוף לתשלום, אם אתה באיחוד תיקים התשלום יכול להתבצע רק ע"י צד שלישי ולא על ידך.