עיקול שנרשם מונע ביצוע עסקאות ברכב והעברת הבעלות לצד ג'

  • האם צו עיקול על רכב הוא אזהרה,או תקף משפטית?
    רז | 12/09/2008 14:02

    שלום וברכה לחברי הגיע צו עיקול מבית הדין הרבני בת"א<במסגרת תהליכי גירושים מאישתו> על רכב שנמצא ברשותו,אולם לא רשום על שמו.<הרכב רשום על שמי,ואני אין לי שום קירבה משפחתית אליו.אני רק חבר שלו>. השאלה שלי היא כזאת,במידה וחברי יבדוק ברשם המשכונות שאין עיקול על הרכב,או שהוא יבדוק בעת ההעברת הבעלות שאין עיקול על הרכב,האם אני רשאי למכור את הרכב או שמא לא? כלומר האם צו העיקול הוא בעצם אזהרה שלא למכור,או שהוא פשוט תקף משפטית ברגע שהוא הוצא? בתודה מראש רז. נ.ב-חשוב לציין שהרכב רשום על שמי אולם הוא משתמש ברכב.אישתו שאיתה הוא נמצא כעת בהליכי גירושין שילמה רק 15,000 ש"ח בעת רכישת הרכב.

    • עיקול שנרשם מונע ביצוע עסקאות ברכב והעברת הבעלות לצד ג'
      עו"ד שווץ איתן | 12/09/2008 14:46

      ניתן לעקל רכב שהחייב/נתבע משתמש בו ונוהג בו כמנהג בעלים, מכח החלטת ערכאה שיפוטית ו/או החלטת ראש ההוצאה לפועל.

      • שאלת תם
        אריה | 14/09/2008 04:37

        האם לט צריכים להוכיח כל דבר: רכב, בית וכיוצ"ב... נראה כי עושים צחוק מהוצאה לפועל. אני למשל מכיר כמה אנשים שנוסעים במרצדסים והם בפשיטת רגל ומשלמים 200 ש"ח לחודש....

        • אם לחייב יש "שכן נדיב" או "מעסיק" שנותן לו לנסוע ברכב המפואר ששייך לו, לא ניתן לעשות דבר...
          עו"ד שווץ איתן | 14/09/2008 21:48

          אם הנושה יצליח להוכיח כי הרכב המפואר למעשה שייך לחייב או שהחייב נוהג ברכב (תרתי משמע) כמנהג בעלים, ניתן לעקל את הרכב, לתפוס אותו ולמכור אותו.