באיזה לשכת הוצל"פ מתנהל התיק שלך?

  • אי ביטול פקודת מאסר לאחר תשלום מלא-הסדר תשלומים-
    בר 2008 | 15/08/2008 19:25

    עו"ד נכבד שלום רב , אני בחורה בת 26 אדם פשוט מן המניין שלא כ"כ מבין בהוצאה לפועל ולכן אני פונה אליך , לצערי צברתי חובות (שחלקם הגדול בעת זוגיות בת 4 שנים תחת קורת גג אחת עם בן זוג לשעבר, ושבן הזוג השני לא שילם את חלקו) עזרתי לו לא מעט ולקחתי הלוואה על שמי, וזה התחייב (בע"פ)להחזיר לי בכל חודש בחודשו ואני מטוב ליבי עזרתי ונותרתי שוקת שבורה. כיום אני מתמודדת עם נושים רבים ועורכי דין לבדי ללא כל ידיעה מה עלי לעשות נכון להיום, הנני חייבת לכמה וכמה תיקי הוצל"פ ואני ממש משתדלת ורוצה לסיים את הפרשייה הזאת ולחיות בשקט ללא חובות, באחד מן התיקים אשר יתרת החוב היא הגדולה ביותר( ע"ס 12,000 ש"ח) הופעלה נגדי פקודת מאסר ע"ס של 3,000 ש"ח , לאחר שהפקודה שולמה העו"ד אשר מייצג את הזוכה אינו דאג להגיש בקשה לבטל את פקודת המאסר הגיע אלי מכתב לסור לתחנת המשטרה באופן מיידי, פניתי למשרדו של העו"ד ע"מ להודיע להם כי עברו 22 יום מאז שהפקודה שולמה במלואה ע"ס 3,000 ש"ח וזאת לא בוטלה עד כה !!! והמזכירה שמייצגת אותו טענה שאני צריכה להגיש באופן עצמאי לראש הוצאה לפועל בקשה ביטול פקודת מאסר ! האם זה נכון ? האם לא מתוקף תפקידו להגיש בקשה להליכים וכמו כן גם לבטלם ?! לאחר מכן שלחתי לו בפקס בקשה לפריסת תשלומים ע"ס 500 ש"ח לחודש, אם במידה והוא יסרב לבקשתי מה עלי לעשות ? נכון להיות לאחר זיכוי בתיק החוב עומד ע"ס של 9,000 וקראתי ע"ג האזהרה שקיים מושג שנקרא "צו תשלומים"האם אני יכולה לשלם עפ"י מה שכתוב שם עבור התיק 800 ש"ח ?, ואם וכאשר אני משלמת עפ"י צו תשלומים האם הזוכה יכול להפעיל נגדי הליכים למרות זאת ? האם אני מוגנת כחייבת לאחר עמידה בתשלומים לפי צו תשלומים. אודה לך על תשובתך בברכה, בר שאלתי היא כיצד אוכל להתמודד עם כמה וכמה תיקים במשכורת מינימום

    • באיזה לשכת הוצל"פ מתנהל התיק שלך?  לת
      איציק | 15/08/2008 22:37

      • תשובה לאיציק
        בר 2008 | 16/08/2008 16:43

        היכן שהעו"ד פתח את התיק , בלשכת הוצל"פ קרית - גת

    • חובות והליכים בתיקי הוצאה לפועל
      עו"ד שווץ איתן | 16/08/2008 09:57

      בר שלום רב נראה כי את זקוקה להכוונה. ראשית, אם שילמת את פקודת המאסר, תוכלי להציג את הקבלה בתחנת המשטרה או לחילופין וכך עדיף, להגיש בקשה לביטול פקודת המאסר. ניתן לשלם צו תשלומים בכל תיק, אולם אם הסכומים הם מעבר ליכולתך, ניתן להגיש בקשה לאיחוד תיקי ההוצאה לפועל התלויים ועומדים כנגדך, ולשלם מדי חודש כ-3% מהחובות. קחי בחשבון שיינתן כנגדך צו עיכוב יציאה מהארץ עד לפירעון החובות במלואם. אם הסכום של 3% מהחובות גבוה מיכולתך, ניתן לבקש להכריז עלייך כחייבת מוגבלת באמצעים, ואז בנוסף לעיכוב יציאה מהארץ, תהפכי ללקוח מוגבל לפי חוק שיקים ללא כיסוי ולא תוכלי להשתמש בכרטיסי אשראי. נראה כי את זקוקה ליעוץ משפטי, ניתן לפנות לצורך קבלת יעוץ משפטי, למערכת האתר.

      • עו"ד שווץ שלום רב,
        בר 2008 | 16/08/2008 16:47

        מודה לך על תשובתך המהירה ועל זמנך, רציתי לדעת האם אפשר תשובה יותר ממוקדת לשאלה ששאלתי. אין לי כל בעיה להגיש בקשה לביטול פקודת מאסר וכך כנראה אעשה. השאלה החשובה היא האם במידה ואני אשלם סכום עפ"י צו תשלומים בכל חודש האם אני מוגנת ? או שמא העו"ד רשאי לפעול נגדי בהמשך הליכים כגון עיקולים / עיקולי צד ג' ומאסרים נוספים ... לאן פונים באתר ע"מ לקבל הכוונה.

        • צו תשלומים בתיק הוצאה לפועל ועיכוב הליכים
          עו"ד שווץ איתן | 16/08/2008 18:04

          תשלומים לפי צו תשלומים מעכב הליכי מאסר. בדר"כ ראש ההוצאה לפועל מעכב גם הליכי הוצאת מיטלטלין מהבית, עיקול משכורת וניתן לבקש ביטול עיקול על חשבון עו"ש. כל עוד תקיימי את צו התשלומים, לא יינקטו ההליכים הנ"ל. לייעוץ אישי, ניתן ללחוץ על הלחצן הוירטואלי "לייעוץ אישי".