משמאל יש לך פורום עו"ד ושם המקום לשאלתך--->>>

  • מה הדבר הראשון שעו"ד של חייב צריך לעשות
    רובי | 12/08/2008 21:43

    אני מייצג חייב בפרו בונו שעד עתה לא עשה מאום בעניין חובותיו ובינתיים רק הוטל לו עיקול על הבנק.- אני יודע שנפתחו לו מס' תיקים בהוצלפ' מה עליי לעשות פרט להגשת בקשה להוצלפ' לחקירת יכולת ואיחוד תיקים ?

    • משמאל יש לך פורום עו"ד ושם המקום לשאלתך--->>>  לת
      אבגי | 12/08/2008 22:23

    • הוצל"פ - תגובה בעניין חובות שונים
      עו"ד משה שרגא | 12/08/2008 22:48

      ראשית יש לבדוק את החובות הנטענים ולראות אם יש לחייב הסתייגויות שונות. אם כן ניתן לשקול לפעול כנגד החוב , אם ע"י התנגדות או העלאת טענת פרעתי וכד', לפי העניין. בעניין חובות שהחייב מודה בם ניתן לבקש איחוד תיקים, פשט"ר וכד', לפי העניין. חקירת יכולת וצו תשלומים, כשלעצמם, לא יגנו על החייב מהליכים מבצעיים כנגד הגוף (מאסר, עיכוב יציאה) או הרכוש (עיקולים וכיו"ב).

      • חקירת יכולת ותשלום צו חיוב בחודשי
        מנשה משיח מנהל בהוצל | 12/08/2008 23:12

        כאשר נפתח תיק בהוצל"פ נגד חייב,נמסרת אזהרה על פתיחת התיק כולל תשלום חודשי שנקבע אוטמטית לפי גובה החוב.התשלום המירבי הוא 1000 ש"ח או שאם יש החלטה אחרת של ראש ההוצל"פ המורה על תשלום גבוה יותר וזה בעקבות חקירת יכולתו של החייב או שהנושה הביא מספר טענות על יכולתו של החייב לפרוע את החוב בתשלומים גבוהים יותר.תשלום צו החיוב מעכב הליכי מאסר בלבד ולא מעכב נקיטת הליכים מבצעים כגון:עיקול מטלטלין עיקולי ם בבנק ועוד.