תשובה

  • התהליכים של הוצאה לפועל
    אימי | 11/08/2008 21:20

    האם בדרך כלל מודעים לי לפני ביצוע הליך מסוים? הכוונה האם הזוכה הגישה בקשה לצב מאסר, או תפיסה רכב, האם קודם ההצואה לפועל שולחת לי מכתב הודעה על זה, ונותנת לי 30 יום על מנת לסדר החוב ולאחר מכן , אחרי ה30 זה מתבציע, או שבמשך ה30 יום אני מגישה בקשה לביטול,? או שזה קורה בבת אחת רק מודעים לי וזהו ?

    • תשובה
      אביהו | 11/08/2008 23:34

      את יכולה לשלם, גשי לשלם ובזה נגמר העניין. בשביל מה לחכות להליכים כאלה ואחרים. ברגע שהזוכה מבקש לבצע פעולה, אותה פעולה מועברת לביצוע בצד ג' לעיקול בנק, רכב ואחרים ולאחר מכן מודיעים לך שבוצע. זה הגיוני, לא יתכן שיודיעו לך שהולכים לעקל לך את הכסף בבנק, כי אחרת את תוציא מהר את הכסף ולא יהיה מה לעקל. צו מאסר - את מקבלת הודעה אדומה שעלייך לשלם את החוב שנקבע בפקודה ואם לא תשלמי תעצרי. עיקול מטלטלין - מגיעים הביתה בלי להודיע ומעקלים. שימי לב שיש עיקול ויש עיקול והוצאה. עיקול זה רק רישום התכולה. עיקול והוצאה, זה שמעקלים ובמקום לוקחים למחסן הוצל"פ למכירה. חשוב להיות עם היד על הדופק ולהתקשר כל יומיים לפחותלמרכז המידע ולברר, מה נעשה נגדך ומה מבוקש.

    • הוצל"פ - הועה מוקדמת על נקיטת הליכים
      עו"ד משה שרגא | 12/08/2008 00:06

      יש הליכים שבהם חובה למסור הודעה לחייב (לדוגמא: ביצוע צו מאסר, פינוי מקרקעין) ויש שלא (עיקולים שונים).