תשובה

  • שכ"ט עו"ד מכספים שמתקבלים בתיק הוצל"פ. מה היחסיות?
    אבי | 11/08/2008 21:00

    אם שכ"ט של עו"ד ( שכ"ט א + ב ) בתיק הוצל"פ הינו 10%. האם עליו לקחת 10% מכל סכום כסף שמתקבל בתיק מהחייב באופן יחסי או שמא יש קווים מנחים אחרים. במידה ויש קווים מנחים אשמח לקבל סימוכין. העו"ד שלי טוען שהוא יכול לקחת עד 50% מכל סכום שמתקבל עד שיסיים לקבל את שכר טרחתו למרות שחלקו היחסי הינו רק 10 אחוזים. לא נראה לי הוגן.

    • תשובה
      אביהו | 11/08/2008 23:28

      לדעתי העו"ד שלך קצת הגזים. כל תיק שנפתח וכל פעולה שמבוצעת ע"י עו"ד ישנו חיוב אוטומטי לשכ"ט עו"ד. גש להוצל"פ ובקש את אותם פעולות שביצע ואת החיובים שלזכותו לגבייה מהחייב. זה מה שהוא צריך לקבל, אלא אם כן סיכמת איתו משהו אחר.

      • כנראה שנכשלתי בהסבר. אנסה שוב.
        אבי | 12/08/2008 10:49

        אנקוט בסכומים מוחלטים. לדוג', נפתח תיק בהוצל"פ ע"ס 100,000 ש"ח ונקבע שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ש"ח שהם 10%. במידה והחייב משלם כל חודש בחודשו סכום של 1,000 : לטעמי, העו"ד אמור לקבל מכל תשלום של 1,000 סך של 100 ש"ח שהם 10% השווים לחלקו היחסי בתיק. אליבא דעורך דינו, הוא יכול לקחת עד 500 ש"ח מכל תשלום שמתקבל ( 1,000 ש"ח ) עד שיגיע ל10,000 ש"ח ( 20 חודשים ) וזהו. ז"א הוא לא רוצה יותר מ10,000 ש"ח רק שקצב קבלת סכום השכ"ט הוא מהיר לאין ערוך, ולא יחסי, מאשר קבלת סכום החוב. חשוב!!! האם יש קווים מנחים או תקנות מחייבות למקובל, ואם יש היכן אמצאם? תודה מראש אבי

        • תלוי בהסכם שביניכם  לת
          עו"ד משה שרגא | 12/08/2008 22:51

          • אין הסכם ברחל בתך הקטנה, לכן
            אבי | 13/08/2008 14:24

            היש הלכה מחייבת ? אם לאו, מה מקובל ? ובהינתן חילוקי דעות, במה אני מחויב ? בתודה ובתקווה לתשובה אינפורמטיבית

            • הוצל"פ ושכר טרחה
              עו"ד משה שרגא | 13/08/2008 14:41

              כאשראין חוזה מפורש בין עו"ד ללקוח יש לפרש כל תניה משתמעת לטובת הלקוח.

              • תודה. ו...
                אבי | 13/08/2008 15:51

                אם יש בידך סימוכין לטענתך זו, אשמח לקבל הפניה.