הרפורמה החדשה בהוצל"פ

  • הרפורמה החדשה?
    רן | 11/08/2008 00:17

    שלום רב! אינני מבין את הרפורמה מי הוא החייב המשטמת לפי הרפורמה? האם חייב שהוכרז כחייב מוגבל בעמצאים און חייב שיש לו יחוד תיקים לא יוכל לחדש את רשיון הרכב שלו ואת דרכונו? איך זה בדיוק יעבוד? כלומר זוכה שלא מצליח לאתר את החייב עד שנה או חצי שנה יצתרך לדווח להוצל"פ על כך ואז ההוצל"פ יםעיל את הסנקציות נגש החייב המשטמת? לא ממש ברורוים לי הדברים. האם עורכי דין המלומדים יוכלו לפשוט לי את העניין זה? תודה מראש!

    • הרפורמה החדשה בהוצל"פ
      לימור | 13/08/2008 21:05

      הסנקציות נקבעו בחוק הרפורמה בהוצאה לפועל והסעיפים הנוגעים להן אושרו היום לקריאה שנייה ושלישית בוועדת חוקה, חוק ומשפט. החוק החדש קובע מושג חדש בהוצאה לפועל, של "חייב משתמט" בהגדרה המשפטית, אשר הסנקציות הנ"ל אמורות להרתיע אותם. הגדרה זו תחול על חייבים של סכומים בין 500 ל-1,500 שקל אשר תוך שנה לא נענו למספר תביעות ואזהרות להשיב את המגיע מהם, ועל חייבים מ-1,500 שקל ומעלה לאחר חצי שנה של התחמקויות