תשמעי יקירתי...

  • הסתבכות בחובות שלא ניתנ ים לפירעון והוצל"פ
    טולי | 10/08/2008 13:22

    הצטברו לי מס חובות בזמן היותי מובטלת ואינני יכולה לפרוע אותם הם עומדים על קרות ל150 אלף שקל אינני יודעת איך להתחיל לטפל בזה אפילו..המכתב מהנושה הראשון הגיע לפני 3 ימים מהוצל"פ התקשרתי לעו"ד של התובע ע"מ לנסות לברר מה לעשות הפק'ידה אומרת לי 24000 ש"ח לשלם את הכל בפעם אחת מה אני אמורה לעשות עוד מעט יגיעו שאר הנושים להוצל"פ..

    • תשמעי יקירתי...
      טולי, כאן שולי | 10/08/2008 14:22

      ככה לא מציגים בעיה! את חייבת סכום אסטרונומי למס' נושים. מה את רוצה שיציעו לך כאן? לא נראה לי שאפשר לעזור לך הרבה. לטעמי, תעשי סדר עם עצמך, תארגני את כל החובות לקלסר מסודר לפי נושים, תסכמי הכול ותנסי לטפל באחד אחד בצורה שקולה ומבוקרת. אם יש בידייך רכוש מצטבר שנבע מאותו חוב, כדאי שכבר עכשיותמכרי אותו ותכסי את החובות. תעשי הכול שלא יגיעו איתך להוצאה לפועל, כי שם יפשטו ממך את העור! לא ראש ההוצל"פ, אלא הנושים ובהתאם לחוק שלצידם. רצוי אפילו לקחת עו"ד שיסייע לך לגמור את החוב מהר ככל האפשר. הערת מערכת: לקריאה נוספת:חוק הוצאה לפועל

    • יכול להיות שהגיע הזמן לפנות להליכי פשיטת רגל
      עו"ד שווץ איתן | 10/08/2008 15:19

      וזאת על מנת שלאחר מיצוי ההליך, בית המשפט יפטיר אותך מחובותייך. ניתן לפנות ב"פנייה דחופה" ונשמח לסייע.

      • מה פשיטת רגל..?על 150,000 שקל?
        טולי | 10/08/2008 15:30

        פשיטת רגל על סכום כזה..? לא עדיף איחוד תיקים..?

        • פשיטת רגל או איחוד תיקים ?
          עו"ד שווץ איתן | 10/08/2008 18:41

          איחוד תיקים בסכום כזה, למעשה מנציח את החוב, ולא יביא לפירעון החוב בכל ימי חייך, אלא אם תשלמי סך של כ-4000 ש"ח לחודש, וזאת מאחר שמצטרפות לחוב ריביות. בהליך פשיטת רגל, עוצרים את חישובי ריביות הפיגורים, ומצמידים לריבית נמוכה יחסית ולעיתים מחשבים מחדש את החובות כדי להפחית את הריביות. באיחוד תיקים, אין הפטר מחובות ובהליך פשיטת רגל, ניתן לקבל הפטר מהחובות בתוך מס' שנים, ואף להגיע להסדרים שבהם ניתן לקבל הפטר מהחובות בזמן קצר יחסית ואף בתוך פחות משנה.