מעביד שחייב שכר עבודה

  • מימוש הוצל"פ
    דן | 10/08/2008 12:20

    לאחר שהמעביד שלי סגר את העסק (חברה בע"מ - לא בפשיטת רגל) ואני זכיתי במשפט לתשלום שכד החודש האחרון שלא שולם איך אני ממש את החלטת בית הדין לעבודה אם לחברה אין נכסים - רק חובות . אבל לבעלים מאידך יש נכסים והוא כבר עובד כשותף בחברה אחרת למעשה אני לא יכול לממש את זכותי בביטוח לאומי כי אין פשיטת רגל חברה. מה אני עושה?

    • מעביד שחייב שכר עבודה
      עו"ד שווץ איתן | 10/08/2008 14:06

      ניתן לנקוט בהליך של בקשה לפירוק החברה, כך שלאחר מתן צו פירוק כנגד החברה, יהיה ניתן להגיש תביעת חוב למוסד לביטוח לאומי. הבעיה - ההליך יקר יחסית וכרוך בתשלום הוצאות גבוהות כגון פקדון לכונס נכסים הרשמי, אגרת בית המשפט והוצאות פרסום. וזאת לפני שכר טרחת עורך דין... אם ישנם עובדים נוספים שהחברה נותרה חייבת להם שכר עבודה, מומלץ להתאגד ולהגיש את הבקשה לפירוק חברה מטעם קבוצת עובדים וכך לחלוק בהוצאות הטיפול.

      • הבעיה העלות גבוהה ממה שיתקבל
        דן | 11/08/2008 08:34

        תודה על התשובה המהירה אני מודע לכך שצריך להפעיל תהליך כה הבעיה יש רק 3 עובדים - וה יוצא שהעלות בסוף תהיה גבוהה ממה שיתקבל אנחנו קיבלנו את שכרנו מחברת האם של אותו מעביד ואין אף ספק אחר שחייבים לו מלבדנו, לעומת את ל-2 חברות הבת של אותה חברה יש חובות לספקים והם באמת דאגו להפעיל תהליך של פשיטת רגל - האם ביטוח לאומי יכול להכיר בכך?