לשופטים סמכויות מוגבלות על פי הדין הקיים וכללי האתיקה

  • שופט
    אולגה2008 | 08/08/2008 02:31

    האם לשופט סמכויות בלתי מוגבלות כמעט אני שואלת כי בדיון מקדים הוצגו הוכחות ומסמכים ברורים והשופט אמר"אני כמו מלך בדיון ואני אחליט מה לעשות בתיק הנדון" אני שואלת כי זה היה בעניין הוצל"פ תודה

    • לשופטים סמכויות מוגבלות על פי הדין הקיים וכללי האתיקה
      עו"ד שווץ איתן | 08/08/2008 15:12

      אמנם לבית המשפט שיקול דעת ליתן כל סעד, על מנת לעשות צדק בין הצדדים, אולם הכל בכפוף לדין הקיים ולהלכה הפסוקה (פסקי דין של ערכאות גבוהות יותר). התבטאות שכזו מצד שופט, יש בה לפגום במראית פני הצדק, ואינה הולמת את המעמד. המלך בהליך השיפוטי לדעתי הם הצדדים לדיון. ברצונם יקום ויפול דבר. וגם זה בכפוף לכללי סבירות מסוימים.