תשובה

  • חובות למספר נושים
    נורית | 28/07/2008 01:16

    שלום יש לי מספר שאלות. בעלי היה עצמאי בעסק כושל ולאור הלוואות שלקח על סך 70,000נוצר לו חוב של כ110,000 ש"ח. עו"ד הבנק דורש כ1,000 ש"ח בחודש כאשר הריבית שהבנק דורש על החוב הינה 9%. אין לנו יכולת להחזיר יותר מ500 הבנק טוען שזה לא יכסה אפילו הריבית ומסרב ומאיים שאם לא נעמוד בהסדר ייגש להוצלפ.. אין לנו בית ולא רכב ויש לנו 3 ילדים קטנים. בנוסף יש לנו חוב נוסף לבנק אחר ע"ס 30,000 ש"ח שאנו משלמים 600 ש"ח לחודש. בעלי כרגע לא עובד ואני משתכרת שכר מינימום. אנחנו גמורים ומיואשים. מה האופציות שלנו? האם עלולים לעקל את משכורתי בשל חובות בעלי? חברה הציעה להכריז פשיטת רגל, מה זה אומר? ובכלל איך 70,000 לאחר שנתיים הפכו ל110? תודה וסליחה על אריכות השאלה.

    • תשובה
      משה אחר | 28/07/2008 16:19

      לפני הליך פשט"ר אתם יכולים לשקול הליך של חייב מוגבל באמצעים שמשמעותו תשלום של סכום מסויים בכל התיקים. מנגד מוטלות הגבלות מסויימותץ על החייב. אשר למשכורת שלך - בשל חוב של בעלך לא יכולים לגעת בה.

      • מה עדיף לי פשיטת רגל או איחד תיקים?  לת
        נורית | 28/07/2008 22:29

        • פשיטת רגל או איחוד תיקים בהוצאה לפועל
          עו"ד איתן שווץ | 28/07/2008 22:47

          בהליך פשיטת רגל, מפסיקים את הריביות הגבוהות, וניתן לקבל הפטר מהחובות בתוך פחות משנה ועד מספר שנים. באיחוד תיקים מקבלים הגנות אולם הריביות וההוצאות מגדילות את החובות בתיקי ההוצאה לפועל באופן שלא מביא לבסוף לפירעון החובות. מתיי עדיף לפנות לפשיטת רגל? כאשר בהליכי הוצאה לפועל, לא ניתן לראות את הסוף של החובות.