הליכי הוצאה לפועל כנגד חייבת שהיא חברה בע"מ

  • "לא נעים לראות גן סגור"
    אלי | 23/07/2008 15:53

    שלום, גן האירועים בו התכוונתי לחגוג את החתונה קיבל צו סגירה+ הרסה עקב פעילותו על קרקע חקלאית בניגוד לחוק. טרם ידיעתי על הצו, שילמתי מקדמה של 5000 ש"ח. משהבנתי כי הגן ייסגר ולא אוכל לקיים את האירוע, ולא נעניתי ע"י בעלי המקום (המקום כבר נהרס ע"י צוות בולדוזרים), פניתי לביהמ"ש שפסק לטובתי. פניתי להוצל"פ על מנת לממש את התביעה, אין למי לפנות, חשבונות הבנק ריקים אך העסק מופיע ברשם החברות כפעיל. מה עושים? אשמח להמלצות ועצות.

    • הליכי הוצאה לפועל כנגד חייבת שהיא חברה בע"מ
      עו"ד איתן שווץ | 23/07/2008 23:28

      לרוב, חברות שהפסיקו את פעילותן, לא מודיעות לרשם החברות על הפסקת פעילות ולמרות שלא נותר כל זכר לקיומה של החברה (למעט חובות) החברה רשומה כפעילה ברשם החברות. אם אין לחברה נכסים, לא תוכל להיפרע. נסה לפנות או לתבוע את בעלי החברה שהפעילו את החברה שלא כדין, וגרמו בכך לנזקים (תביעה להרמת מסך או חיוב המנהלים באופן אישי).