ברגע שאתה לא חייב מאומה בתיק הוא אמור להיסגר מייד

  • ביטול עיכוב יציאה
    רוני | 18/07/2008 20:46

    גרושתי התעקשה לפתוח לי תיק בהוצאה לפועל בעניין מזונות,והוציאה לי צו עיכוב לפני כשנתיים. כיום לאחר שנתיים, שבפרק זמן זה אני משלם מזונות "כמו שעון" והחוב עומד על 0 ש"ח אני מעוניין לבטל את הצו כנגד ערבויות שאני יתן ( דירה שלי , דירה של ההורים וכו'). אני מעוניין לבטל את העיכוב בכל דרך היות ואני אצטרך לשלם מזונות כעוד 15 שנה . אני לא מעוניין לבטל כל פעם לפרק זמן של שבועיים. אני עובד במקום עבודה שמתוקף התפקיד מחייב נסיעות. מהן הדרכים העומדות ברשותי כדי לבטל את צו העיכוב ? בתודה מראש רוני

    • ברגע שאתה לא חייב מאומה בתיק הוא אמור להיסגר מייד
      אביהו | 18/07/2008 22:30

      וכל ההליכים שבו בטלים. הוצל"פ אינה הדרך לגבייה בשוטף אלא חד פעמי כפי שקרה אצלך. גש להוצל"פ ותגיש בקשה לביטול ההליכים וסגירת התיק. אתה אמור לשלם לה מזונות בכל דרך אחרת שתמצא לנכון, בשיק, בהעברה לחשבון וכדומה... רא אם אתה לא עושה זאת היא זכאית לפנות להוצל"פ ולבקש ביצוע פסה"ד כשהיא מוכיחה שלא קיבלה. אני מציע לך לתת לך לבצע הוראת קבע היישר לחשבונה ובזה נגמר העניין.

    • תיק מזונות שמשולם באופן סדיר
      עו"ד איתן שווץ | 19/07/2008 14:07

      למרות שחוב המזונות משולם, לא ניתן לבקש לסגור את התיק, מאחר שתיק מסוג מזונות הינו תיק מיוחד שהחיובים בו מתחדשים מעת לעת בהתאם לפסק הדין. הזוכה רשאית לרוב להגיש בקשות להגדלת החוב מעת לעת בגין הוצאות שונות. את צו העיכוב יציאה מן הארץ, ניתן לבקש לבטל, מנימוקים שמצדיקים זאת וכנגד הצעת ערבויות לתשלום החוב העתידי.