הליך משפטי לגביית חוב ארנונה

  • חוב מנהלי לעירייה
    דוד | 26/06/2008 20:48

    שלום יש לי חוב לעירייה בגין ארנונה החוב עומד על סכום של כ-150000 ש"ח (זה עניין של שנים הם טוענים שזה החוב שלי אך אני עזבתי את העסק ודיוחתי לעירייה והם טוענים שלא עיקלו לי את המשכורת את הרכב מכרו אותו ב-30000 הם לא מוכנים לגיע עימי להסדר) כרגע זה מתנהל בבית המשפט השאלה שלי היא כזו כאשר מתקבלת פסק דין בבית משפט ניתן להעביר את החוב להוצל"פ לא בדרך מנהלית או במקרה כזה העירייה מחליטה וזה נשאר עדיין מנהלי תודה

    • הליך משפטי לגביית חוב ארנונה
      עו"ד איתן שווץ | 27/06/2008 00:13

      אם העיריה הגישה תביעה, לאחר פסק דין תוגש בקשה לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל. אם העירייה היתה רוצה לפעול בהליכי גבייה מנהליים, אז היא לא היתה צריכה להגיש תביעה בבית המשפט. האם שקלת לפנות להליכי פשיטת רגל?

      • תודה והמשך תשובה לשאלה
        דוד | 27/06/2008 12:50

        העירייה לא תבעה אני תבעתי את העירייה אנחנו בהליכים משפטיים כ-4 שנים ניסינו להגיע להסדר אך ההסדר שביקשו העירייה היה מופרז לחלוטין הם עיקלו את משכרותי כבר מזה כמה חודשים השאלה היא כזאת כאשר אני מגיע לדיון וניתנת החלטה על פי השופט לטובתי או לא לטובתי ונפסק סכום מסוים לתשלום האם אם אינני יכול לשלם את הסכום שנקבע הם מעבירים זאת להוצל"פ או שההליך המנהלי ממשיך והעירייה מבצעת את ההוצל"פ שקלתי פש"ר אך איני מעוניין בהליך מסוג זה כרגע תודה

        • הליך מנהלי או תביעה אזרחית?
          עו"ד איתן שווץ | 29/06/2008 23:53

          לא ברור מה מהות התביעה שהגשת נגד העירייה, אם מדובר בתביעה לפסק דין הצהרתי לפיה לא קיים חוב לעייריה, והתביעה שלך תידחה, העירייה תוכל להמשיך בהליכי גבייה מנהליים. אם תזכה, העירייה תהיה מנועה מלהמשיך מלגבות את החוב.

          • תביעה אזרחית
            דוד | 30/06/2008 08:37

            אני תבעתי את העירייה תביעה אזרחית הם עדיין טוענים שזהו החוב שלי מכיוון שהם טוענים שאין ברשותם הוכחה שהודעתי שעזבתי את המקום לפיכך החוב שהצטבר במשך השנים נרשם על שמי גם אין ברשותי את אישור הפקס שהודעתי להם על העזיבה ופה יש עניין של הוכחות וניסיתי להגיע איתם להסדר וקבעו לי סכום של 85000 ש"ח על חוב של 180000 ולא הסכמתי כי זה לא החוב שלי וקשה לי להוכיח את זה נאבד לי ההוכחה וזהו סכום לא מבוטל והם עדיין ממשיכים בגבייה המנהלית שלהם המשכורת עדיין מעוקלת ורכב נמכר בידיהם האם גם במסגרת הזו שנמצאים בהליכים משפטים (אזרחי) בית משפט השלום ת"א אם יהיה פסק דין הערייה יש ביכולתה להמשיך גבייה מנהלית תודה רבה על התגובה