כינוס נכסים על רכב ותפיסתו בד בבד עם המצאת האזהרה על תיק ההוצאה לפועל

  • עיקלו לי את הרכב ללא אזהרה, חוקי ?
    לביא | 08/06/2008 00:00

    שלום רב, לפני כ 4 חודשים לקחנו הלווה לרכישת רכב מחברת מימון מפורסמת. חלק מתנאי ההלוואה היו שהחברה מסדרת את הו"ק מול הבנק. מסיבות שלא תלויות בנו היו החזרים טכניים של הו"ק. במקביל, שוחחנו עם נציגת הגבייה של החברה ונגשנו מיוזמתנו ובעצמנו לבנק להסדר הו"ק. בגלל פער שנוצר בין התשלום הראשון של ההלוואה לאישור הו"ק בבנק, נוצר חוב של חודשיים. החברה הציגה לבנק תשלום בתאריך שלא נקבע איתנו ועל דעת עצמה בלבד, והתשלום חזר אכ"מ. כך שנוצר מצב של 2 החזרים טכניים ו 1 החזר אכ"מ. אציין שלבקשת החברה בצענו העברה של 2 מהתשלומים השוטפים של הללוואה. לאחר ביצוע ההעברה, כפי שסכמנו עם החברה, פניתי לחברה ע"מ לאשר קבלת הפקס עם פרטי ההעברה, אך להפתעתי נאמר לי שהתיק נמצא בהליך משפטי ושעליי לפנות לעו"ד של החברה. פניתי לעו"ד מיוזמתי וביקשתי לברר את פשר העניין. מזכירת העו"ד הסבירה לי שאו שאני משלמת לעו"ד 2300 ש"ח שכ"ט + 345 ש"ח פתיחת תיק הוצל"פ + חותמת מחדש על תנאי הלוואה (כמובן שינוי בגובה הריבית, לרעתי) + משלת במיידי חוב של חודשים והכללללללללללללל במזומן ומייד או שינקטו הליכי הוצל"פ. אציין שהעו"ד מעולם לא כתב לנו מכתב ולא טלפן אלינו מיוזמתו. אנו עשינו את כל הפניות. המומה מהכוחניות וסגנון הדיבור של מזכירת העו"ד, התייעצתי עם בעלי והבנו ש (ותסלחו לי על הביטוי) תופסים אותנו בביצים ואים לנו ברירה אלא לשלם! מזכירת העו"ד אמרה שניתן לעשות זאת רק במשרדיהם שנמצאים במרחק 105 ק"מ ממקום מגוריי וכשעה וחצי נסיעה. שוב המומה מהיחס והזלזול שאלתי אם לא ניתן להיפגש במרכז או באמצר הדרך ונעניתי שלא ! לאחר יום התקשרה מזכירת העו"ד ואמרה שהעו"ד נמצא למחרת באזור המרכז וכי שי באפשרותו להיפגש איתנו. הפעם המרחק היה "רק" 50 ק"מ. למחרת בבוקר נסענו למקום הפגישה וכרבע שעה לפני הפגישה מתקשרת המזכירה ואומרת שהעו"ד לא יגיע !!!!!!!!! מאותה שיחת טלפון לא יצרו איתנו קשר ממשרד עו"ד. לאחר שראינו שישנה התמהמהות החלטנו להפקיד לחברה את יתרת החוב היחסי (בהתאם לתשלומים) כך שלכאורה, אנו לא חייבים כלום מהתשלומים השוטפים. ביום חמישי בחצות, כשבועיים מיום ההברזה של העו"ד, מצלצל הטלפון בבית ומבקשים מאתנו לרדת למסור את המפתחות למעקלים שנמצאים על יד הרכב. לא נמסרה לנו שום אזהרה, חוקי ???? יחד עם הטופס הורוד של העיקול נמסר טופס ורוד ממוכן עליו רשום "אזהרה". כלומר, האזהרה נמסרה בעת ביצוע הליך העיקול עצמו. לא ניתנה לנו אפשרות למסור את הצד שלנו. ביום העיקול לא היינו חייבים לחברה כסף. עיקלו לנו את הרכב בחצות יום חמישי ולפני חג כך שלמעשה במשך 6 ימים אין לנו אפשרות לשחרר את האוטו !!!! אנו מרגישים שננקטו נגדנו הליכים לא חוקיים, כוחניים, מזלזלים ולא הוגנים. מה יש באפשרותנו לעשות ? האם בגלל שלא נמסרה אזהרה ניתן לעשות משהו במיידי? אנו מפחדים ששוב נעמוד במצב בו נבחר (ליתר דיוק "נאנס" )לשלם את הכל כי לא יישתלם כלכלית לשכור עו"ד. יהיה יותר זול לשלם. אודה לכל עזרה ובמיוחד כיצד נוכל לבטל את הליך ההוצל"פ בגלל שלא נמסרה אזהרה וביום ההוצל"פ לא היינו חייבים לחברה כסף. סיחה על אורך השאלה, אני מאוד נסערת ומבולבלת. אנסה לסכם את שאלותיי : 1. האם ניתן לחייב אותנו לנסוע 105 ק"מ למשרד עו"ד ? 2. האם חוקי לעקל את הרכב, בגינו נתקבלה הלוואה, ללא מסירת אזהרה? 3. כיצד ניתן לבטל במיידי את העיקול ולטעון את טענותינו ? תודה , לידיה

    • כינוס נכסים על רכב ותפיסתו בד בבד עם המצאת האזהרה על תיק ההוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 08/06/2008 10:59

      לא ניתן לחייב אותכם לנסוע למשרד עורך הדין של הזוכה. אם היית מיוצגת על ידי עורך דין, ניתן היה לנהל את העניין גם באמצעות הטלפון והפקס. ניתן לתפוס רכב, בד בבד עם המצאת האזהרה, והכל בהתאם להחלטת ראש ההוצאה לפועל, וההליך עצמו בהחלט חוקי, במיוחד כאשר קיים חשש להברחת הנכס המשועבד מפני המעקלים אם יוודע לחייב שמתנהלים הליכי הוצאה לפועל כנגד רכבו. בנסיבות העניין, ניתן להגיש בקשה בהוצאה לפועל לביטול הליכי הכינוס, השבת הרכב התפוס ועיכוב הליכים, ולטעון שמלוא החוב שולם בצירוף אסמכתאות. לגבי הוצאות הרכב ושכר הטרחה, אם תצליחי לשכנע את ראש ההוצאה לפועל, שנגרם לכם עוול והתנהגות הזוכה היתה שלא בתום לב, אוליי יפחית את סכום ההוצאות ושכר טרחת עורך הדין מסכום החוב. אם ראש ההוצאה לפועל לא יסכים לדון בעניין, יש למהר ולשלם את יתרת החוב בתיק ההוצאה לפועל, ולאחר מכן, להגיש תביעה כנגד הזוכה, לפיצויים בעילות הקיימות - הפרת חוזה, חוסר תום לב, עשיית עושר שלא משפט וכד'.