עיקול ומכירת דירת מגורים של חייב בתיק הוצאה לפועל

  • מכירת דירת מגורים
    אביב | 07/06/2008 10:04

    1. מה משמעות ההגנה על מכירת דירת מגורים במסגרת הוצאה לפועל. האם מתן דירה חלופית? האם תשלום שכר דירה ואם כן לאיזו תקופה? האם יש משמעות לעובדה שלחייב 3 ילדים? 2. שאלה עקרונית: אם נפסק שעל החייב לשלם 800 אלף וביכולתו לשלם 600. האם במקרה כזה הרשם יחליט על פרי

    • עיקול ומכירת דירת מגורים של חייב בתיק הוצאה לפועל
      עו"ד איתן שווץ | 07/06/2008 21:58

      לפי חוק ההוצאה לפועל, ניתן לממש דירת מגורים, במסגרת הליכי עיקול רק לאחר שניתן לחייב דיור חלופי או פיצוי. לגבי הפיצוי, ניתנה סמכות לראש ההוצאה לפועל לקבוע מהו גובה הפיצוי, על מנת שלחייב תהא קורת גג למשך תקופה משמעותית ושלא ישאר ללא קורת גג. בפסיקה, נקבעו