הליכי הוצאה לפועל כנגד חייב מזונות שפושט רגל

  • עיקולים ומאסר
    רונית | 18/05/2008 18:29

    פתחתי תיק הוצאה לפועל נגד הגרוש שלי עבור חוב מזונות נודע לי שהוא נכנס לצו פשיטת רגל האם לא אוכל לגבות החוב או להוציא פקודת מאסר נגדו בגין חוב המזונות

    • הליכי הוצאה לפועל כנגד חייב מזונות שפושט רגל
      עו"ד איתן שווץ | 18/05/2008 19:43

      צו כינוס בהליך פשיטת רגל, מעכב הליכי הוצאה לפועל. עלייך להגיש תביעת חוב בגין חוב המזונות שנוצר עד ליום מתן צו הכינוס, במשרדי הכונס נכסים הרשמי שאחראי להליך, על מנת שתהיי זכאית לדיבידנד מתיק הפש"ר. לגבי המזונות השוטפים, זכותך להמשיך ולגבות את החוב, שכן חוב המזונות השוטפים אינו "חוב בר תביעה" בהליך פשיטת הרגל, וזאת להבדיל מחוב מזונות העבר.