שכר טירחה

  • הוצאות שכר טירחת עו"ד
    דקלה | 14/05/2008 17:50

    שלום פתחתי תיק בהוצאה לפועל. העו"ד ביקש סכום של 3000ש"ח + 25% ממה שהקבל בתיק הוצאה לפועל. 1. האם זה לא שכר מוגזם מדי?? 2. האם 25% הם על הקרן או גם על הריבית וההצמדה. כמו כן קבענו כי שכר הטירחה שיקבע הוצל"פ / או בית המשפט יגיעו לזוכה ולא לעורך דין. החייב שהפסיד במשפט חוייב בסך של 5000 ש"ח + מע"מ. כבוד העו"ד שלי קיבל שיק מהחייב על הסכום הנ"ל לתאריך 25/5/08. כשפניתי לעו"ד ובקשתי את הכסף הוא טען "הוצאתי חשבונית כי השיק היה על השם שלי ולמוטב" ובכול מקרה נחכה עד שהשיק יפרע ואז נדבר. כול ההליך הנ"ל בו נקט העו"ד נראה לי תמוהה וזאת על פי ההסכם שלנו. שאני אמורה לקבל את הכסף. בגין שכר הטירחה האם עלי לבקש ממנו שיחזיר את השיק לחייב ולבקש ממנו שיק חדש על השם שלי??.. זו ממש הפרת הכסם בוטה האמת שפתאום העו"ד שלי טוען שזה לא פייר שפסקו לי 5000 ש"ח ואני בנתיים שלמתי רק 3000 ש"ח. ונראה לי שהוא הולך להחזיק את הכסף אצלו וזאת עוד לפני שהחייב שילם את החוב שלו אלי. דהיינו הקרן+ריבית והצמדה. כמו כן העו"ד עדיין לא החזיר לי את ה - 3000 ש"ח פקדון שהפקדתי בבית המשפט. סכום כסף זה השופט קבע כי יוחזר לזוכה. וכבר עבורו למעלה מ 3 שבועות מה עושים??

    • שכר טירחה
      דקלה | 14/05/2008 20:36

      האם הכסף שהתקבל מהחייב ואותו אני אמורה לקבל לא נחשב ככסף נאמנות ועל פי סעיף 39 לכללים ???.

    • הוצאות שכר טרחת עורך דין
      עו"ד איתן שווץ | 14/05/2008 22:36

      שכר הטרחה אינו מוגזם ובפרט כאשר בית המשפט פסק לטובתך שכר טרחה גבוה יותר ממה שסוכם בינך לבין עורך הדין שייצג אותך. אם סוכם ששכר הטרחה שנפסק עומד לזכותך, זכותך לקבל את שכר הטרחה לכשיפרע השיק אצל עורך הדין בהתאם למה שסוכם. ניתן לברר בבית המשפט מדוע מתעכב שחרור הפקדון, בדר"כ לוקח זמן עד שהפקדון חוזר לצדדים בתיק.