חוב לצה"ל בגין דרישה להחזר מענקים

  • חוב לצה"ל עקב פרישה מעתודה ודרישה להחזר מענקים
    גיא | 20/04/2008 11:37

    התחלתי ללמוד בעתודה ואחרי 3 שנים מתוך 4 הפסקתי ללמוד, הצבא נתן לי מענק של 8500 ש"ח לשנה,סה"כ 25500 ש"ח, אחרי שחזרתי לצבא יצאתי על פרופיל 21 ועכשיו קיבלתי מכתב שאני צריך להחזיר להם את כל המענקים שקיבלתי כלומר 25500 ש"ח, השאלה שלי זה האם מבחינת החוזה עם העתודה אני חייב להחזיר להם? ומה יקרה עכשיו אם אני לא מחזיר, האם הם יכולים לעקל לי את חשבון הבנק או לעקל רכוש? האם הם יתבעו אותי בבית משפט? כרגע אין לי כלום בחשבון ואני אפילו במינוס, אני מתחיל לעבוד השבוע ואני לא יודע אם כדאי לי שאם יהיה משפט שיהיה לי הרבה כסף בחשבון הבנק? האם זה שיצאתי על פרופיל 21 יכול לעזור לי במשפט?

    • חוב לצה"ל בגין דרישה להחזר מענקים
      עו"ד איתן שווץ | 21/04/2008 23:45

      כדי לאכוף את השבת הכספים, יהיה על צה"ל להגיש תביעה ולהוכיח כי על פי החוזה או על פי דין, חובתך להחזיר את המענקים. אם ינקטו כנגדך הליכים משפטיים וינתן כנגדך פסק דין, ברור שאם יהיו לך כספים בחשבון יהיה ניתן לנקוט בהליכי הוצאה לפועל ועיקול הכספים. כדי לתת לך יעוץ משפטי, יש צורך ללמוד את התיק, את החוקים הרלוונטים ואת החוזה שעליו חתמת כאשר התחלת ללמוד בעתודה.