אי תשלום שכ"ד

  • אי תשלום שכד
    אייל | 30/03/2008 19:36

    האם אפשר לנתק חשמל ומים (שהינם על שמי) מאדם ששכר דירה ולא משלם שכד ולא רוצה לפנות.השוכרים עם ילדים קטנים.מה עלי לעשות כדי שיצאו?

    • אי תשלום שכ"ד
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 30/03/2008 19:44

      עקרונית אם חוזה החשמל והמים על שמך אתה יכול לנסות לבקש ניתוק. בד"כ חברת החשמל והעיריה לא מוכנים לנתק אם אתה לא המחזיק בדירה. אתה יכול להפסיק לשלם ואז אולי ינתקו אבל גם יפתו בהליכי גביה נגדך. הדרך לפנות שוכר שלא משלם היא להגיש תביעה לפינוי דבר האורך 2-3 שנים וכן לממש את הבטוחות שהשוכר הסרבן נתן (בתקוה שקיבלת בטוחות בעלות ערך הניתנות למימוש). בהצלחה. ד"ר יובל ויסמן, עו"ד מנהל פורום דיני חוזים