חוזה שכירות

  • חוזה שכירות לדייר חלופי
    ליאת | 20/02/2008 12:47

    שלום, אני ובעלי שוכרים יחידת דיור בבית חדש. במעמד ההסכם התחייב בעל הבית לבצע תיקונים קריטיים ולספק את הבית במצב גמור. לצערנו לא כך היה. לא רק שכניסתנו התעכבה בחודש כי ביתו שלו לא היה גמור אלא שגם התיקונים להם התחייב לא בוצעו והיחידה נמסרה לנו תוך הבטחה כי כל הדרוש תיקון יבוצע במהלך השבוע הראשון.אציין שעל כך התחייב בעל הבית בחוזה בעת החתימה. בנוסף, התגלו ליקויים שונים ביחידה כגון קצרים חשמליים ועקב כך שריפת מנורות, מקלחת לא שמישה, חורים בקירות, בעיות אקוסטיות עליהן לא הודיע לנו ועוד. למרות שליקויים אלה לא פורטו בהסכם הרי שמחובתו לטפל בליקויים שאינם תלויים בנו, שלא לדבר על כך שאם אנחנו משלמים על מקלחת זכותנו גם לקבל מקלחת ולא חדר מקלחת לא שמיש... לאחר כחודשיים שלא נראה כל שינוי ובעל הבית המשיך להתעלם מדרישתנו לתיקונים הודענו לו בעל פה כי במידה ולא יקיים את חובותיו נראה בכך הפרה של החוזה ונאלץ למצוא דיור חלופי כי הדברים מקשים על חיינו היומיומיים ולא נוכל להמשיך כך לאורך זמן. 3 חודשים לאחר כניסתנו לדירה נתנו לו צ'ק לשלושת החודשים הקרובים והוסכם ביננו שהוא בכל זאת יתקן את הליקויים. אנחנו מצדנו הסכמנו לתת לא צאנס נוסף כדי למנוע מעצמנו את הטרטור של מעבר דירה בזמן לא נוח כל כך (הריון). התשלום השני מסתיים בתחילת מרץ, אז נסיים תקופה של 6 חודשים (בהם הליקויים עדיין קיימים!). בסוף ינואר הודענו לו סופית כי לא נוכל להמשיך יותר וכי החלטנו לעזוב בסוף החודש. הוא בקש למצוא דיירים בעצמו כי רצה לכרות עם דיירים חוזה חדש בתנאים אחרים ובסכומים אחרים (לאור צניחת הדולר רצה להעלות את המחיר). וכך עשינו. אני פרסמתי עבורו את היחידה באינטרנט עם הטלפון שלו והוא דאג למצוא דייר חלופי. היום הוא פונה אליי ודורש שאפנה את היחידה ב- 25.2 ולא ב- 29.2 כי הוא צריך מספר ימים כדי לשפץ את הדירה ולהכינה לדיירים החדשים (מה שלא נעשה במקרה שלנו). כמובן שמבחינתנו זה בעייתי כי נקבל את מפתחות הדירה החדשה רק ב29.2... הוא טען כי במידה ולא נפנה את הדירה בזמן הוא יתבע תשלום לחודש נוסף או לחילופין יאלץ אותנו לבצע את כל התיקונים הנדרשים ביחידה - בעצמנו ועל חשבוננו... כמובן שאין בכוונתנו לוותר. שאלותיי הם כאלה: 1. אילו היינו מוצאים דייר חלופי בעצמנו, האם זה נכון שהחוזה שלנו היה עובר אליהם בשלמותו (כולל סעיפי אופציה, מחיר, תנאים שונים, התחייבות לביצוע התיקונים וכו') ומחייב אותו בקיום החוזה במלואו? 2. האם אין העובדה שבקש למצוא דיירים בעצמו ולשנות את החוזה על פי רצונו פותרת אותנו מאחריות למציאת דייר חלופי? 2. האם אין בכך שלא ביצע את שהתחייב בחוזה הפרה יסודית של החוזה המזכה אותנו ולא אותו בתשלום הפיצוי שנקבע על הפרת החוזה? וזאת למרות שאנחנו הודענו על עזיבה מוקדמת? (בחוזה הכנסתי סעיף שאומר שבמידה ואחד הצדדים יפר את החוזה, הצד שכנגד יהיה רשאי לתבוע פיצוי כספי של 1000 דולר.) 3. בעת התשלום הראשון הסכים בעל הבית לקבלת הצקים אחת ל- 3 חודשים וויתר על צק הפיקדון ועל צקים מראש לשנה (בחוזה הוסכם על 4 תשלומים בשנה כאשר 4 הצקים ימסרו ביום הכניסה ליחידה). בנוסף, לאור הבעיות שהתעוררו הסכים בעל הבית גם במועד התשלום השני כי במידה ונחליט לעזוב טרם נגמרת התקופה הוא יחזיר לנו את הסכום ששולם עד לתום 3 החודשים. - האם כיום הוא יכול לטעון כי העובדה שלא מסרנו את 4 הצקים הינה הפרה מצדנו ולכן עלינו לפצותו? מודה לך על ההתייחסות וממתינה דרוכה לתשובותיך.

    • חוזה שכירות
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 20/02/2008 12:57

      לליאת הדרוכה שלום ! אם הייתם מוצאים דייר חליפי שהיה נכנס בנעליכם ומאושר על ידי המשכיר הרי שכל התחייבויותיכם בחוזה עד יתרת התקופה החוזית היו עוברות לשוכר החדש. העובדה שבעל הנכס ביקש למצוא דייר חלופי בעצמו מלמדת, לעטמי, כי הוסכם על תיקון החוזה בע"פ כך שאתם מסיימים את חוזה השכירות מוקדם מהמועד החוזי ללא חובה למצוא דייר חלופי. ודאי שהמשכיר הפר את התחייבויותיו עפ"י החוזה ועפ"י חוק השכירות ואתם רשאים לתבוע ממנו פיצוי על הפרותיו (ורצוי לא להשתהות כדי שלא יעלה טענת שיהוי). הפיצוי המוסכם שהכנסת לחוזה בסך 1000$ אינו מגביל אותך בתביעה על נזק גדול יותר ככל שכזה נגרם לך. לטעמי אם הוא לא עמד על קבלת צק הפקדון וצקים לשנה מראש וכך נהגתם 6 חודשים הרי ששיניתם את החוזה בהסכמה בעל פה. צריך לבדוק שאין בחוזה סעיף הקובע כי כל שינוי יעשה בכתב אבל גם אם יש יתכן ובית המשפט יקבל את התנהגות הצדדים כהסכמה לשינוי תנאי החוזה. בכלל לאור התאור העובדתי אני כלל לא רואה כיצד הוא מקבל מבית משפט בישראל פיצוי אלא רק כיצד אתם מקבלים ממנו פיצוי על הסבל שעברתם. בהצלחה !

      • תודות!
        ליאת | 20/02/2008 13:17

        ד"ר וייסמן, רציתי להודות לך על תשובתך המהירה והמעודדת. הענין הוא שלהבדיל מבעל הבית אני לא מחפשת מלחמות ופיצויים. די לי בכך שאמצא מקום שקט ואיכותי למשפחתנו הקטנה, ואשאיר את הסיוט המתמשך מאחור... תשובותיך לשאלותיי מעודדות לנסות לסיים את הפרשה בידידות ולא במלחמה. כולי תקוה שאוכל להציג בפני בעל הבית את הדברים כפי שהם ולשכנע אותו לסיים דברך שלום. במידה ולא, כמובן שלא אאסס לפנות לבית המשפט. שאלה קטנה למקרה ואצטרך להפעיל את האופציה השניה... האם כדאי להקליט את השיחה ביננו? הרי אנחנו יודעים שבתי משפט אוהבים עובדות ולא טענות באויר. או שלטעמך מספיק הפירוט שנתתי קודם כדי לשכנע את בית המשפט בצדקתנו? שוב תודה רבה! ליאת "הדרוכה" :-)

        • חוזה שכירות - הפסקתו
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 20/02/2008 13:22

          ליאת, אני בהחלט ממליץ להקליט את השיחה בינכם לבין בעל הבית. זו כמובן הקלטה חוקית וכשרה להצגה כראיה שכן אתם צד לשיחה. אני מציע לחזק זאת בהוצאת מכתב ברור וחד משמעי שישלח בדואר רשום עם אישור מסירה לבעל הבית ויציין את כל ההפרות שלו ואת העובדה שאתם נאלצים לסיים את החוזה בשל ההפרות החוזרות ונשנות למרות ההתראות שניתנו על ידיכם. בהצלחה !