גניבת שיחות בטלפון נייד

  • גניבת שיחות בחברה סלולרית
    ארי | 19/02/2008 18:10

    קבלתי חשבון טלפון סלולרי מחברת ****** בחודש ינואר 08 ובו חיוב כ-670 ש"ח כשהממוצע החודשי הוא כ-180 ש"ח. בבדיקת פרוט שיחות התברר שנעשו שיחות בכמות מדהימה (בממוצע דקה לכל שיחה) ובשעות שהסלולרי שלי כבוי , לדוגמה ביום שבת או בשעות עבודה שבהן הסלולרי כבוי. פניתי לחברה בדרישה לזכות את חשבוני, ולחייבו בסכום הממוצע. תשובתם המסמך שקבלת הוא מסמך משפטי השיחות נעשו ממכשירך. בשלב זה חסמתי את המכשיר לשיחות יוצאות למעט שיחות לבני משפחתי. שאלתי מה ניתן לעשות במקרה זה?

    • גניבת שיחות בטלפון נייד
      ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 19/02/2008 18:32

      ארי שלום ! ראשית יש לברר את העובדות לאשורן. האם באמת וודאי שהטלפון שלך לא היה פעיל בשעות הרלוונטיות? האם יתכן שקרוב משפחה/חבר/ידיד שלך עשה שימוש בטלפון שלך מבלי ידיעתך או תוך שיכחה שלך. אם אתה משוכנע במצב העובדתי אני הייתי מוציא להם מכתב חריף ורצוי מעורך דין הדורש לזכות את חשבונך. ראוי לציין שלא קל להתמודד עם הטענה של חברות הפלפוניה שכן הן טוענות שהחיוב אוטומטי וניתן לזהות מאיזה מכשיר יצאה השיחה. כדי לתבוע את חברת הפלאפוניה יהיה צורך להעמיד חוות דעת מומחה שתוכיח שתיתכן טעות כזאת.

      • ,תודה על תשובתך. האם חברת הסלולר חייבת לספק לי מידע מאיזה איזור בוצעו השיחות.
        ארי | 19/02/2008 20:58

        למיטב ידיעתי קיימת דרך לעלות על הקוד של כרטיס sim של אורנג' (המשדר קוד זיהוי בכל שיחה) שיכולה לאפשר שיחות ע"י גורם שלישי. כיוון שמיקום הסלולרי בכל רגע נתון נקבע ע"י תחנות הממסר של אורנג' . ניתן לדעת מאיזה איזור בוצעו השיחות. השאלה האם אורנג' מחויבים לספק לי מידע זה?. כיוון שזאת יכולה להיות אחת ההוכחות לביצוע מרמה בחשבוני.

        • גניבת שיחות טלפון
          ד"ר ויסמן יובל, עו"ד | 20/02/2008 10:46

          אני מסופק אם אורנג' חייבת לספק לך מידע מאיזה אזור בוצעה השיחה. צריך לבדוק זאת בחוזה. מאידך אם יתקיימו הליכים משפטיים אתה תוכל לבקש את המידע הזה (ויתכן שתצטרך לשלם על הפקתו כשם שמשלמים לבנק על תדפיסי יתרות מאוחזרות).