מסירת מידע על תיקים סגורים לצד שלישי

  • שאלה לגבי רישום משטרתי וקבלה למס הכנסה
    רואה חשבון | 08/01/2012 18:23

    שלום רב, 1.אני רואה חשבון בן 32, לפני שנה נסגר תיק פלילי נגדי (תיק שבו לא הייתי אשם) בעילה של "חוסר ראיות". ברצוני לגשת למכרז קבלה לעבודה במס הכנסה ואני יודע שהרישום שלי נגיש למספר מצומצם של גופים, אך השאלה - האם בפרקטיקה , אם אני אחתום על ויתור סודיות, מס הכנסה יראה את הרישום המשטרתי? 2.יש לי עוד שנתיים עד למחיקה של רישום משטרתי (חלוף של 5 שנים) , האם זה ישנה משהו מבחינה פרקטית בקשר לגופים שרשאים לראות רישום? אני שואל את השאלות האלה מכיוון שאני יודע שלפעמים יש שוני בין טאוריה לפרקטיקה ואם אני אחתום ויתור סודיות מס הכנסה כן יראה את הרישום. תודה רבה

    • מסירת מידע על תיקים סגורים לצד שלישי
      עו"ד יוסף רז | 08/01/2012 19:25

      שלום רב מסירת מידע על תיקים סגורים לצד שלישי מתבצעת על ידי חתימה על כתב ויתור והעברת המידע ישירות לגוף המבקש. רק גופים שמנויים בתוספת השלישית לחוק המרשם הפלילי זכאים לקבל מידע על תיקי משטרה סגורים. גוף שלא מצוי ברשימה, לא משנה אם חתמת או לא, לא יקבל מידע. בברכה עו"ד יוסף רז

      • המשך
        רואה חשבון | 09/01/2012 09:33

        תודה רבה עו"ד רז על תשובתך המהירה. שאלת המשך - אם כך הדבר ובאמת רישום משטרתי נגיש למספר מצומצם של גורמים, למה אנשים כל כך שואפים למחוק רישום משטרתי, איפה זה כן יכול לפגוע בי? תודה רבה

        • מדוע חשוב לפעול לביטול רישום משטרתי
          עו"ד יוסף רז | 09/01/2012 09:45

          שלום רב טוב לפעול למען ביטול רישום משטרתי משתי סיבות עיקריות: * האחת- ישנם אנשים שמנסים להתקבל למקומות עבודה ששם הרישום עלול לפגוע בהם (בד"כ משרות בתחום הציבורי) * השניה- למען שמו הטוב של אדם, רצוי לו שגיליון הר.פ שלו יהיה נקי. בברכה עו"ד יוסף רז

          • המשך
            רואה חשבון | 09/01/2012 10:41

            התקשרתי למח' משאבי אנוש והפקידה אמרה לי שהם כן רואים "דברים ישנים" , כגון תיקים סגורים ואחרי שכנראה אני אשאל על כך בשאלון קבלה, היא אמרה שאני אצטרך לתת הסבר בפני ועדת קבלה. תודה רבה

            • רישום פלילי ותעסוקה
              עו"ד יוסף רז | 09/01/2012 11:36

              שלום רב אני מציע שתיכנס ללינקים הבאים, שם תמצא מידע רב בנושא שהתכתבנו. במידה ותהיה לך שאלה קונקרטית אתה מוזמן לשוב לפה ולהעלות שאלתך. http://www.police.gov.il/mehozot/agafAHM/hativatHakirot/Pages/MadorMeydaPlili.aspx http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SCriminalRecord/SCEmployment/ בברכה עו"ד יוסף רז

              • שלום רב
                דניאלה | 10/11/2013 21:03

                שלום וברכה!
                האמת שהשאלה שלי די דומה, אני סטודנטית למשפטים
                ומועמדת להתנדבות לקליניקה בבית הדין לעבודה
                יש לי רישום על תיקים סגורים, ולא הבנתי מהתוספת השלישית לחוק, אם בית הדין לעבודה לצורך העניין רשאי לעיין באותם תיקים??
                אני מוכרחה לציין שהנ"ל נפתחו לי כתוצאה של תלונות שווא שהגישה עלי אמי במטרה להזיק ולחבל בחיי
                אשמח לתשובה, תודה.

                • תיקים שנסגרו
                  עו"ד אמיר מורשתי | 11/11/2013 09:21

                  דניאלה יקרה, השאלה היחידה היא האם בכדי להתנדב בקליניקה של בית הדין לעבודה את אמורה לעבור סיווג ביטחוני?
                  אם כן, הרי שהגופים העוסקים בסיווג ביטחוני- מפורטים בסעיף 4 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים והם מוסמכים אף לראות תיקים סגורים.
                  קחי בחשבון, שאני מכיר לא מעט אנשים שעברו סיווג ביטחוני הגם שהיו להם תיקים סגורים ולא צריכה להיות כל בעיה להבהיר את הנסיבות העגומות בגינן נפתחו התיקים.
                  אחרי ככלות הכל אנו לא בוחרים היכן ולמי להיוולד וכל מה שאנו יכולים לעשות זה להפיק את המקסימום מעצמנו ולהתקדם הלאה בחיינו- דווקא הסתרת התיקים במסגרת סיווג ביטחוני עלולה לפגוע בסיווג.
                  מקווה שהייתי לך לעזר

                  • תיקים שנסגרו
                    דניאלה | 11/11/2013 22:47

                    שלום לך עו"ד אמיר,
                    ראשית, תודה  רבה רבה לך על עזרתך. לפי מה שכתוב בטופס שעליו חתמתי ( הרשאה לעיון במרשם הפלילי) צויין גם שזה לצורך סיווג ביטחוני.  השאלה היא -אם הטופס הזה מגיע לידיהם ואז מתחקרים אותי? או שרואים את התיקים וע"פ זה מחליטים אם לקבל אותי או לא? כי אם תינתן לי אפשרות וודאי שאסביר. מעבר לזה, אני בתהליך של ניסיון למחוק התיקים או לשנות עילת סגירה (מאוד קשה). יש לי פס"ד של שופט שקבע שאין בית המשפט בכובעו הפלילי צריך להתעסק במקרה כמו שלי ושאימי צריכה להשלח להסתכלות. ואלו בדיוק היו טיעוני בפני המשטרה שלא בחרתי למי להיוולד וכו' הבעיה שזו פרוצדורה לא פשוטה.
                    שא' אחרונה ושוב תודה רבה רבה   לך על עזרתך,
                    תיקים סגורים לא ימנעו ממני לגשת למבחני לשכה בסיום התואר, נכון?