תוצאות ביטול רישום משטרתי

  • ביטול רישום
    פלוני | 06/01/2012 06:45

    האם לאחר מחיקת רישום משטרתי מחמת חלוף הזמן ( ולא משינוי העילה לאי אשמה) הרישום נמחק לחלוטין מהמרשם הפלילי - ולא מופיע בו למשל תחת כותרת "מבוטל" או משהו בדומה לכך?

    • תוצאות ביטול רישום משטרתי
      עו"ד יוסף רז | 06/01/2012 12:49

      שלום רב רישום משטרתי שבוטל לא נמחק לחלוטין מהמאגרים אלא נשאר תיעוד על כך במסוף. רק תיק שנסגר מעילה של חוסר אשמה נמחק לחלוטין. בברכה עו"ד יוסף רז

      • שאלת המשך
        פלוני | 06/01/2012 14:59

        לא הבנתי בדיוק, 1. ממה שהבינותי עד כה, ביטול רישום משטרתי מחמת חלוף הזמן "מוריד" את הרישום מהמרשם הפלילי - ומנקה את המרשם הפלילי- האין זה כך? (מה הכוונה "תיעוד במסוף"?) 2. שאלה נובעת מהראשונה - אם כך מה ההבדל בעצם בין רישום משטרתי שבוטל מחלוף הזמן לרישום משטרתי שלא נעשתה שום פעולה כדי לבטלו ? בשביל מה בעצם לטרוח? או בקיצור, מה משתנה מבחינת הסטטוס ב"ביטול"? האם המרשם הפלילי לא משתנה?, ואם כן , איך? בתודה רבה מראש

      • אז מה הטעם בביטול?
        פלג | 06/01/2012 15:32

        p { margin-bottom: 0.21cm; text-align: right; } ומנין הסמכות להותיר במרשם רישום משטרתי שבוטל? לעניין מחיקת הרשעה, בחוק מוסברת משמעות המחיקה ומובהר, כי אין פירושה מחיקת הרישום. אבל אין הסבר כזה לגבי ביטול רישום משטרתי, והמסקנה המתבקשת, למיטב הבנתי, היא אחת: מחיקה פיסית של הרישום מהמרשם, בלי שייוותר לו זכר. הרי רישומים משטרתיים ממילא נגישים למספר קטן של גורמים. אם הם ממשיכים להיות נגישים לאותם גורמים לאחר ה"ביטול", מה הועילו חכמים בתקנתם? ואם לאחר הביטול הם נגישים למספר עוד יותר קטן של גורמים, מיהם אותם גורמים, והיכן בדיוק זה כתוב? איני יודע כיצד נוהגת המשטרה בפועל בעניין זה, אך לדעתי, מי שמוצא בתדפיס המרשם הפלילי שלו אזכור לרישום משטרתי שבוטל, עליו לדרוש את מחיקתו, ואם יסורב, לעתור לבג"ץ כדי לממש את הדרישה.

        • מבקש התייחסות לשאלת ההמשך
          פלוני | 06/01/2012 15:45

          אני מבקש תשובה לשאלת ההמשך ששאלתי מהעורך דין

          • המשך
            עו"ד יוסף רז | 07/01/2012 19:35

            בסעיף 5 לתקנות המרשם הפלילי ישנה רשימה של שיקולים אותם צריך הגורם המחליט בבקשה לביטול רישום לקחת בחשבון. בסעיף קטן (5) כתוב כי על הגורם המחליט לשקול בין השאר ביטולים קודמים של רישומים משטרתיים. מכאן אני למדים כי נשאר תיעוד במסוף, אחרת כיצד היה יכול הקצין לדעת זאת? שבוע טוב עו"ד יוסף רז

            • אבל
              פלג | 07/01/2012 22:27

              p { margin-bottom: 0.21cm; text-align: right; } מתקנה 8 משתמע, שרק מועד הביטול נשאר, והוא נגיש רק לגורם המוסמך לבטל רישומים משטרתיים ולצוות הטכני, וגם זה, לדעתי, סותר את החוק.

    • לעיניין רישום משטרתי.
      ב.ש נ | 11/01/2012 16:26

      אם כך מה ניתן להבין מ-" נסיבות הענין אינן מצדיקותהמשך חקירתך/ העמדתך לדין."להדיוט לא מובן  הכתוב מבלי הסבר ברור.    תודה.