הטרדה מינית

  • הטרדה מינית
    אור | 03/11/2011 11:14

    שלום- יש לי בת בת 15-וחצי,מתבגרתלפני מספר חודשים נכנס שכן לשלם את דמי ועד הבית ומכיוון שלא הייתי בבית הוא החל לשאול את בתי- את בתולה? קיימת יחסים? וכו-האם משפטים אלה נחשבים להטרדה מינית ?אמרתי לשכן שיתרחק מבתי והוא אמר ש''ממש'' דאג לה...בברכה-אמא- אור

    • הטרדה מינית
      רועי לביא, עו"ד | 03/11/2011 11:30

      מתיאורך (המועט יש לציין) עולה כי שאלותיו ה"דאגניות" של השכן, עלולות להוות הטרדה מינית (זאת בהתאם לחוק למניעת הטרדה מינית). באפשרותך ו/או בתך לפנות למשטרה להגשת תלונה בעניין, שתבדק את פשר וטיב האמירות, כן אם נאמרו (מאחר שלא נכחת בדירה, יש לשמוע ולבחון דברי בתך בקפידה וכן גרסת השכן).

    • התשובה תלויה בתגובה של בתך
      אלי | 03/11/2011 13:55

      אם בתך הראתה לשכן, שהיא אינה מעוניינת בחטטנות הזו, והוא המשיך והקשה חרף זאת, אז אותן שאלות המשך הן הטרדה מינית לפי החוק. יש מקרים חריגים, שבהם התייחסות למיניותו של אדם תיחשב הטרדה מינית גם אם אותו אדם לא הראה למטריד שאינו מעוניין בה, אך המקרה כפי שתיארת אינו אחד מהם, אף כי הוא גבולי (למשל, התייחסות מבזה או משפילה, או התייחסות של בוגר לקטין שטרם מלאו לו חמש-עשרה, ואם מלאו לקטין חמש-עשרה, אם ההתיחסות הייתה תוך ניצול יחסי מרות, תלות וכדומה, ועוד).