עבודות שירות, של"צ ומה שבניהם

  • עזרה
    א | 03/11/2011 00:55

    שלום רב, שופט גזר עלי חמישה חודשים של מאסר בריצוי בעבודות שרות אם יקבל אותי הממונה, הלכתי לממונה והוא אכן מצא לי עבודה אבל נאמר לי שבגלל הערכת מסוכנות גבוהה שנקבע לי לפני חצי שנה הם לא מוכנים לקבל אותי ואין טעם ועל מה לדבר, הקצינת מבחן שלי דיברה איתו באותו זמן ואמרה לו שזה לא נכון והם ממש התווכחו, כרגע אני מחכה לתשובה סופית מהממונה, העורך דין שלי אמר שאם העלה והערער לעליון יתכן שאקבל של"צ עם המלצה של הקצינת מבחן שככל הנראה תמליץ... מה ניתן לעשות? זה עבירת מין בנסיבות מחמירות ואני כבר יותר משנה במעצר בית ואני בטיפול קבוצתי ופרטני, משתדל לעשות כל מה שאפשר לתקן ולא לשבת במאסר ועל סף יאוש ושבירה, אשמח לעצה או שתיים.

    • עבודות שירות, של"צ ומה שבניהם
      עו"ד יוסף רז | 03/11/2011 09:16

      שלום רב תחילה אומר שמדובר במקרה מוורכב ורק עורך הדין שלך, שמכיר את חומר הראיות ואותך היטב, יוכל להשיב על שאלות אלו. למרות זאת, אשתדל להתייחס באופן כללי. * האם בית המשפט גזר עליך עונש של עבודות שירות עוד בטרם התקבלה חוות דעת הממונה? אם כך, ייתכן והוא פעל בניגוד להנחיות ביהמ"ש העליון לפיהן יש תחילה לקבל את חוו"ד הממונה בדיוק בגלל מצבים כמו שלך. * יחד עם זאת, הממונה הוא שמחליט ואם לא יקבלו אותך, ביהמ"ש יאלץ להטיל עליך עונש אחר. * אם כפי שהבנתי, העונש כבר הוטל עליך, יהיה מאוד קשה להמירו לשל"צ, מה גם שבעבירות מין חמורות עונש של של"צ הוא נדיר מאוד אם בכלל. * חרף האמור, מאחר ואתה בטיפול ייתכן ויהיה לכך משקל חיובי, הכל בנסיבות העניין. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • תשובות לשאלתך
        א | 03/11/2011 16:06

        בית המשפט גזר עלי חמישה חודשים במאסר שיורצו בעבודות שרות עם אמצא מתאים לכך, והוא גזר את זה לפני שהוא שלח אותי לקבלת תסקיר מהממונה, והעורך דין שלי אמר לו בטיעונים לעונש משהו בנידון אבל הוא התעלם.הקצינת מבחן כנראה מתכוונת להעיד בדיון הבא בנוגע לשל"צ ולבקש ממנו זאת. האם יש סיכוי שהוא ישנה את ההחלטה שלו?