תסקיר וטיעונים לעונש

  • עבור עו"ד
    מירב | 04/08/2011 18:29

    שלום לך ! ראיתי את כתב באישום המתוקן והאישומים הם: תקיפה בנסיבות מחמירות היזק לרכוש במזיד תקיפת שוטר הפרעה לשוטר במילוי תפקיד העלבת עובד ציבור כמו שציינתי החבר נימצא בגמילה דרך פילוט מהעבירות הקודמות יש לו תנאי ל14 חודשים מאסר בפועל על אלמ"ב והתנגדות למעצר. בסוף המסמך כתוב התיק ידחה לקבלת התסקיר ולטיעונים לעונש. תסקיר זה משירות המבחן? ומה זה טיעונים לעונש? והאם נראה לך שמעבירות הנ"ל הוא יקבל מאסר בפועל?

    • תסקיר וטיעונים לעונש
      עו"ד יוסף רז | 04/08/2011 18:54

      מירב שלום 1. תסקיר נערך על ידי קצינת מבחן. 2. בשלב הטיעונים לעונש טוען כל אחד מהצדדים בפני בית המשפט מה לדעתו צריך להיות העונש שיוטל על הנאשם. התובע מדגיש את חומרת העבירות ומציג רישום פלילי והסנגור טוען לטובת הנאשם ומבקש את העונש הקל ביותר. 3. מדובר בעבירות חמורות ביחוד לאור המאסר על תנאי. אולם מבלי להכיר את נסיבות ביצוע העבירות והנסיבות האישיות של הנאשם ובתוכן תסקיר שירות המבחן והליך הטיפול- לא ניתן על גבי האתר להעריך מה תהיה הענישה. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • המשך
        מירב | 05/08/2011 18:34

        בדיון, שיהיה יקבע בעצם העונש הסופי?

        • גזר דין
          עו"ד יוסף רז | 05/08/2011 18:50

          העונש נקבע בדיון גזר הדין גזר הדין יכול שינתן מיד לאחר הטיעונים לעונש (באותו יום) או שבית המשפט ידחה את הדיון ויקבע מועד חדש לצורך כך. הדבר תלוי במספר גורמים (לו"ז בימ"ש, מורכבות התיק, האם נשלח לממונה על עבודות שירות ועוד) בברכה עו"ד יוסף רז

          • עבודות שירות
            מירב | 07/08/2011 01:31

            ברגע, שלנאשם אין איפה לגור והוא מבחינת נע ונד אין לו כול כתובת קבועה ,בכול זאת הוא יכול לקבל עונש של עבודות שירות?