אי הרשעה

  • אי הרשעה ע"י עיסקת טיעון
    יוסי | 04/08/2011 17:02

    מה הקריטריונים שהעציר צריך למלא כדי שיוכל לקבל אי הרשעה כשהוא מודה בעיסקת טיעון?מה הסייגים?

    • אי הרשעה
      עו"ד יוסף רז | 04/08/2011 17:36

      יוסי שלום תחילה מומלץ לקבל את הסכמת התביעה לתסקיר ואי הרשעה בכפוף לתסקיר חיובי. הקריטריונים שנקבעו בפסיקה לאי הרשעה הינם: * האם זו עבירה ראשונה בה הורשע? * חומרת העבירה ונסיבות ביצועה. * מידת הפגיעה באחרים. * הנזק שעלול להיגרם בעקבות ההרשעה והיחס בין נזק זה לאינטרס הציבורי בהרשעה. פגיעה קונקרטית בעתיד הנאשם בעקבות ההרשעה. * הקשר בין עובר העבירה לתפקיד אותו הוא ממלא. * יחסו של הנאשם לביצוע העבירה- האם מביע חרטה ולוקח אחריות. זו רשימה פתוחה וחלקית. משתנים נוספים בהתאם לאופיו של התיק נגדך ונסיבותיך האישיות בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • תודה לך עו"ד יוסף רז עזרת לי המון.שבת שלום.  לת
        יוסי | 04/08/2011 18:14

      • הסכמה לתסקיר אי הרשעה ע"י התביעה
        יוסי | 04/08/2011 18:22

        אמרת שצריך לקבל הסכמה של התביעה לאי הרשעה.הבעיה שהתביעה בתיק שלי רצו תום הליכים ותמיד התנגדו אבל תמיד! למרות זאת לאט לאט ובהתמדה שיחררו אותי מכל ההגבלים למעט הרחקה מהאישה 100 מטר.למרות שגם בדיון האחרון גם התביעה התנגדו להפרת התנאים המקבילים.השאלה עם התביעה תתנגד אז לא אוכל לגשת לתסקיר אי הרשעה?במי זה תלוי כדי לקבל לעשות את תסקיר אי הרשעה?

        • לא לא ועוד פעם לא
          עו"ד יוסף רז | 04/08/2011 19:02

          יוסי שלום אמרתי שמומלץ לקבל את הסכמת התביעה רק בגלל שאתה בהודעה המקורית שאלת על אי הרשעה במסגרת הסדר טיעון. ניתן לסיים הליך באי הרשעה גם ללא הסכמת התביעה לתסקיר ו/או אי הרשעה! בית המשפט הוא שמחליט. אם ישנה הסכמה הדבר פשוט מקצר ומקל על ההליך שבת שלום ובהצלחה