בתדפיס יצוין כי ההרשעה נמחקה

  • אי הרשעה
    eli | 12/06/2011 10:55

    אז אנא סייעו לי, המדובר במצב של אי הרשעה שנמחק לאחר 5 שנים. באם מדובר במחיקה לאחר 5 שנים? האמת המחיקה הינה מהרישום הפלילי? דהיינו אם הוציא ר.פ. הדבר יופיע? או שלא יופיע? חללק אומרים שיופיע וימחק לאחר 5 שנים ושזו המטרה של הסעיף המאפשר לביהמ"ש לנקוט בפעולה שכזו וחלק אומרים שלא? באם אני נשאל "האם הושעת בעבר" בבדיקה לעבודה במשרד הממשלה האם עליי לומר שכן?

    • בתדפיס יצוין כי ההרשעה נמחקה
      עופר בן אברהם | 12/06/2011 13:51

      1. בחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים מוגדרות תקופות התיישנות ומחיקה של רישומים פליליים. אבל משמעות ה"מחיקה", כמוסבר שם, אינה ביטול מוחלט של הרישום, אלא הגבלת הגישה אליו למספר קטן של גורמים (משטרה, שב"כ, היועץ המשפטי לממשלה ועוד). 2. סעיף 20 לחוק קובע: "(א) מי שנמחקה הרשעתו ייחשב לעניין כל דין כאילו לא הורשע, וכל פסול שנפסל בשל ההרשעה, בין מכוח חיקוק ובין מכוח פסק דין, לרבות פסק דין בהליך משמעתי, בטל מיום המחיקה; אולם אין במחיקה כדי להשפיע על מה שנעשה עקב ההרשעה. "(ב) ראיה, שיש בה גילוי הרשעה שנמחקה, לא תהיה קבילה בהליך משפטי או לפני גוף או אדם הממלאים תפקיד ציבורי על פי דין, אלא אם מסר אותה ביודעין מי שהרשעתו נמחקה. "(ג) בהליך כאמור בסעיף קטן (ב) לא יישאל אדם שאלות לגילוי הרשעה שנמחקה, ואם נשאל לא יהיה חייב להשיב. "(ד) שאלה בדבר עברו הפלילי של אדם תיחשב כאילו אינה מתייחסת להרשעה שנמחקה; על אף חובה המוטלת על פי דין או הסכם, לא יישא אדם באחריות פלילית או אחרת בשל הימנעותו מלגלות הרשעה שנמחקה, והימנעות מלגלות הרשעה שנמחקה לא תיחשב כהעלמת עובדה. "(ה) מידע על הרשעה שנמחקה לא יובא בחשבון לעניין כל דין, אלא בידי גוף מן המפורטים בפרטים (ב) עד (ה) שבתוספת הראשונה". 3. תדפיס המידע הפלילי לגביך מיועד לעיונך בלבד, ואיש אינו רשאי לחייב אותך להציגו בפניו. אך אם בכל זאת מעסיק, או גורם אחר, דורש ממך להציג בפניו את התדפיס, ואתה חושש לסרב, אתה יכול להראות לו רק את הדף הראשון. כפי שמוסבר באתר המשטרה, הדף הראשון, בכל מקרה, אינו מכיל שום רישום, ומי שאין שום רישום לחובתו, ממילא מקבל רק את הדף הזה. התוצאה היא, שמי שהדף מוצג בפניו, אינו יכול לדעת אם יש או אין רישומים לחובת המציג.